1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. Brovandring i Porto - Solnedgång med en fågels utsikt

Brovandring i Porto - Solnedgång med en fågels utsikt

— 02/07-2022

Brovandringar erbjuds endast på ett fåtal platser runtom i världen. Porto har med andra ord en attraktion som kan kallas världsunik och speciell. Följ med på en tur och beskåda solnedgången samtidigt som du njuter av en överraskning på toppen.

Arrábidabron har en gång haft ett världsrekord som du kan läsa mer om längre ner i texten.

Porto - broarnas stad

I Porto finns det många broar på ett litet område. Inte mindre än sex stycken på nästintill synligt avstånd. Broarna i staden är så populära att det till och med erbjuds båtturer som tar dig runt bland de olika broarna, samtidigt som du får lära dig mer om de olika. Arrábidabron är den enda som tagit steget längre och erbjuder så kallade brovandringar. När den byggdes, år 1963, var den världens största betongbågsbro. Idag har den tappat förstaplatsen och halkat ner men den är ändå väl värd att besöka. Detta är en tur som du inte kommer att glömma i första taget.

Dagliga turer på bron erbjuds

Man är ofta flera när man ska besöka toppen av bron.

Porto Bridge Climb erbjuder flera turer dagligen men bästa turen är tveklöst kvällens sista som också innefattar solnedgång uppe på bron. Turen tar cirka 40 minuter och du kommer att njuta av utsikten från brons mittendel. Det enda som du behöver tänka på är att ha bekväma skor på dig - allt annat får du på plats och du har ingenting att oroa dig för. Om ni inte ingår i en stor grupp så är risken, eller chansen, stor att ni kommer att få vandra på bron tillsammans med andra som är ute efter samma äventyr som ni är.

Information om Porto Bridge Climb

Adress: Rua do Ouro 680, Porto, Portugal.

Öppettider: Dagligen med flera turer per dag.

Pris: 17,50 euro per person om ni är en till fyra personer. Ifall ni är fler så blir det billigare per person.

Tidsåtgång: Från det att ni påbörjar er brovandring så tar det cirka 40 minuter. Däremot är det bra om ni är på plats en kvart innan äventyret börjar.

Hemsida och biljettbokning: www.portobridgeclimb.com

Säkerheten är på topp

Innan man får bege sig upp till toppen så behöver man ta på sig en säkerhetssele.
Njut av utsikten med Porto till vänster och Vila Nova de Gaia till höger.

Även om du är höjdrädd så kan du känna dig trygg för säkerheten är A och O här. Du tar dig upp för de 262 stegen till mitten av bron. Däremot så är det inte läskigt för du ser inte marken under dig och du är också kopplad till en säkerhetslina. Med denna säkerhetsanordning har du ingenting att vara orolig för. Det är inte en adrenalinkick utan mer av en annorlunda utsiktsplats. Väl på toppen så är det bara att sätta sig ner och vänta på att solen går ner medan du njuter av utsikten. Här sitter du på bron omringad av Douro-floden med Porto på ena sidan och Vila Nova de Gaia på andra. Det väntar också en överraskning på dig medan du befinner dig här.

Överraskning på toppen

Ifall du vill att det ska förbli en överraskning så är det läge att sluta läsa nu för det är dags att berätta vad som väntar dig på toppen. Utöver den fantastiska solnedgången kommer du också att få en liten kopp med portvin. Men det är ingen vanlig liten kopp. Nej, denna är gjord i choklad. Det betyder att du avnjuter mörk choklad samtidigt som du tar det lugnt och njuter innan färden ner påbörjas. 262 trappsteg må låta betungande men faktum är att det är små steg och du hinner inte bli trött innan du är på toppen. Och samma sak gäller när du är på väg tillbaka ner igen - du tar det i ditt eget tempo och vips så är du tillbaka på marken igen.

Prova på lite portvin i en chokladkopp på toppen av bron medan du njuter av utsikten.
Taggad i: Europa