1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. 10 böcker att grotta ner sig i under hösten

10 böcker att grotta ner sig i under hösten

— 23/08-2022

Vissa gillar deckare. Vissa föredrar romaner. Och andra vill läsa science fiction. Min Husbil i Sverige har hittat tio olika böcker som på ett eller annat sätt är kopplat till campinglivet. Vissa är mer av handböcker och hjälpmedel medan andra är skönlitterära. Vilken blir din favorit?

1. Husbilsboken: För dig som är nybörjare på husbil

Av: Torbjörn Lagerwall, Sanna Ohlander

En perfekt bok för den som är nybörjare och som köpt sin första husbil. Ofta så har man en mängd frågor som gäller allt från övernattning och gråvatten till tekniska frågor om hur man ska tänka när man är husbilsägare. I denna bok får du praktiska tips och trix så att du snabbt kommer in i det och känner dig bekväm med din nya husbil.

Pris: 314 kronor.

Finns hos: www.adlibris.se2. Husbil genom Sverige

Av: Kartbolaget

En guidebok som inte bara tipsar om fina platser att besöka utan även en bok som har färdiga rutter. Välj någon av de 16 turerna och bege er ut på en spännande resa. En bra resekamrat som hjälper dig att planera en semestertripp.

Pris: 295 kronor.

Finns hos: www.kartbutiken.se3. Husbil genom Europa: Turförslag för husbilssemestern

Av: Kartbolaget

Första gången som du ska åka ut med husbilen i Europa? Låt denna bok bli din följeslagare och vän under planeringen. Med 24 förplanerade rutter igenom några av Europas länder är det lätt att våga sig ut och utforska vår vackra värld.

Pris: 329 kronor.

Finns hos: www.kartbutiken.se4. Vanlife Sverige - boken

Av: Carl och Isabel Waite

Smarta lösningar och sprängfylld med tips på alla som vill njuta av så kallat ”Van life”. Vackra bilder blandas med matnyttig information i en härlig mix. Om ni beställer boken på författarnas egna hemsida får ni också en personlig hälsning.

Pris: 225 kronor.

Finns hos: www.vanlifesverige.se5. Campingliv: våra resvägar och resmål

Av: Capentum förlag

En annan typ av bok för dig som vill dokumentera dina egna resmål. Enkelt förklarat så är det en loggbok där du skriver om de olika platserna som du besökt. Du får också betygsätta platserna du besökt. Denna fungerar bra som en samlingsbok för kommande resor och du kan enkelt kolla vilka platser du vill återkomma till.

Pris: 134 kronor.

Finns hos: www.bokus.se6. Campingmorden

Av: Mikael Ressem

Polisen Patrik Andréasson påträffar en man som hängt sig med en tältlina på en camping utanför Gävle. Dagen efter hittas ytterligare en död man på en annan camping. När en tredje man dyker upp - död på samma sätt förstår de att det inte handlar om en slump. Spännande kriminalroman som är svår att lägga ifrån sig.

Pris: 185 kronor.

Finns hos: www.cdon.com7. Vem har sett vår husbil?

Av: Sven Christer Swan

En bil och en husvagn och fyra veckors semester. Detta är vad familjen har för att hitta ett nytt boende. Husletandet visar sig vara svårare än vad de trott och pappan känner sig stressad över att hitta ett boende till sig och sin familj.

Pris: 73 kronor som e-bok.

Finns hos: www.bokus.com8. Tage på camping

Av: Ann-Charlotte Ekensten

Flera böcker om Tage på Camping som är lättlästa och passar bäst för de mindre som precis har börjat läsa. Färgglada bilder blandas med korta texter om Tage och hans upptåg. Böckerna är så populära så de är slutsålda på många platser.

Finns hos: Biblioteket att låna.
9. Trolläventyret på campingen

Av: Elisabet Österlund, Karin Holmström

För de minsta. En bok där trollen som inte är större än en tallkotte befinner sig på en klassisk camping där det finns minigolfbanor och massor med andra aktiviteter. Se också till att leta upp Flug-Ann på alla bilderna.

Pris: 150 kronor.

Finns hos: www.bokus.com10. Husbil Sverige 2022

Av: Husbil Sverige

En katalog mer än en bok men en ack så bra sådan. Komplett lista där landskap för landskap listas och där du kan veta var du kan ställa dig med husbilen. Du får all information du behöver och kan enkelt planera din resa.

Pris: 169 kronor.

Finns hos: www.husbilskompisar.se

 

Taggad i: Boktips