1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. 10 campingar och ställplatser i Skåne som du inte vill missa

10 campingar och ställplatser i Skåne som du inte vill missa

— 08/02-2023

Campingarna frodas och det är av yttersta vikt att vara ute i god tid om du vill få plats på några av guldkornen i sommar. Min Husbil i Sverige har listat 10 olika campingar och ställplatser och vi känner oss bekväma med att du enkelt kan hitta din favorit bland dessa.

Grottbyns camping, Höör

Grottbyns camping i Höör
Besök Skånes djurpark som ligger granne med campingen.

Alldeles intill Skånes Djurpark ligger denna trevliga camping som smälter bra in i miljön. Med gångavstånd till djurparken och i en lummig miljö är detta något av ett paradis för husbilister och dess fyrfota vänner. Det genomgående temat är forntiden och ifall man vill går det bra att boka in en natt i deras grottor.

Läs mer om när Min Husbil i Sverige besökte campingen här


Ställplats bananpannkakan, Höganäs

Ett ställe för alla som vill ta det lugnt och inte störas av barn på semestern när de befinner sig i Höganäs. Här är det 35+ som gäller och samtliga besökare får bananpannkaka när de checkar in. Eller rättare sagt, du får ingredienserna för att kunna tillaga din egen måltid i husbilen. Ett annorlunda och roligt koncept.

Mer information om Ställplats Bananpannkakan här.


Nostalgicafe the 50s, Tryde Tomelilla

Ett måste för alla som gillar gamla och nostalgiska prylar och framförallt bilar. Ställplatsen erbjuder många parkeringar och har 15 elplatser. Under somrarna är det alltid någonting som händer här så som linedance eller bilträffar. Många tar sig hit för museet som verkligen är en nostalgitripp.

Nostalgicafes hemsida hittar ni här.


Tykarpgrottans Camping, Hässleholm

Kanonställe för alla som vill utforska den kända Tykarpsgrottan. En mysig och gemytlig camping med närhet till både städer och natur. I grottan spelades dessutom scener in till filmen Ronja Rövardotter. Var beredd på att se fladdermöss under ditt besök till grottan och utforska omgivningarna.

Tykarpsgrottans campings hemsida finns här.


Ivö Camping, Ivö

Paddla kajak, fiska eller njut av olika vattenaktiviteter på denna camping. Med Skånes största sjö som lekplats kan det inte bli fel. Campingen har fått ett ansiktslyft sedan de nya ägarna tog över och lämpar sig för alla som vill komma bort från vardagen.

Läs reportaget om Ivö Camping här.


First Camp Åhus-Kristianstad

Från First Camp Åhus är det inte långt till havet.
På First Camp Åhus kan man koppla av bland tallarna.

Ett måste för alla som vill ha nära till strand och aktiviteter. En stor camping i natursköna Åhus med ett stenkast från havet. Här finns minigolf, aktivitetsbana uppe i träden samt glass i stora lass. Moderna faciliteter och bara några kilometer från en av Sveriges bästa golfbanor.

Läs mer om campingen i vårt reportage här.


Grand Cirkus Hotel, Malmö

I Malmö hittar man denna ”annorlunda” ställplats med 10 platser för husbilar. Det unika är alla cirkusvagnar som står på området och som också fungerar som hotellrum för den som inte har en egen husbil att sova i. Ett riktigt roligt koncept som förgyller din vistelse betydligt med alla färgglada vagnar.

Ställplatsens hemsida hittar du här.


First Camp Råå Vallar-Helsingborg

En premiumcamping med utsikt över både Ven och Danmark. Närheten till Helsingborg är också ett stort plus. På campingen finns pool och moderna faciliteter och underhållning så det går att roa hela familjen. Ett tips är att även besöka Helsingör i Danmark som en dagsutflykt när du befinner dig här.

Hemsida för campingen hittar du här.


Kiviks Familjecamping

Härliga underbara Kivik presenterar sig från sin bästa sida på denna camping. Nära till bad och med en fin utsikt är det nästan så man kan känna doften av äpplen när säsongen är i gång. Här har du nära till bad och här finns också flera grillplatser på området samt gångavstånd till flera restauranger.

Kiviks campings hemsida hittar du här.


Falsterbo Resort

Ljungens naturreservat och en långgrund strand gör denna ställplats till ett trevligt semestermål för hela familjen. Det är inte för intet som det kallas för Sveriges riviera. Cykla, vandra och bada under din vistelse och se till att besöka bistron som finns på området.

Besök Falsterbo Resorts hemsida här.

Taggad i: Camping  Sverige  Ställplats