1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. 10 saker att hitta på i Benidorm

10 saker att hitta på i Benidorm

— 05/09-2022

Britterna har haft span på Benidorm under många år och på senare tid har även svenskarna börjat hitta hit. Husbilar från Europas alla hörn flockas hit för att övervintra eller semestra på denna livliga plats. Min Husbil i Sverige har listat 10 saker som du kan roa dig med.

1. Välj rätt camping

Även om Benidorm vid en första anblick ser ut att vara fullt av höghus och hotellkomplex så finns det gott om campingar här. Många av campingarna är dessutom stora så chanserna är stora att du får plats. Ta dig lite tid att hitta den plats som du känner att du kommer att trivas på. Ifall du väljer en camping lite längre bort från stadskärnan så är det enkelt att ta sig till centrum via kollektivtrafiken.

2. Känn storstadspulsen

Till skillnad från de närliggande städerna som Alicante och Murcia så har inte Benidorm samma pittoreska lugn. Nej, Benidorm erbjuder storstadspuls med hög partystämning. Visst finns det lugna stunder här också men detta är trots allt ett bra alternativ för den som vill ha lite liv och rörelse runtomkring sig.

3. Besök stränderna

Playa de Poniente är stadens största strand som sträcker sig hela tre kilometer med fin sand och som på sina ställen är upp till hundra meter bred. Här är ofta lite färre människor jämfört med Benidorms populäraste strand Playa de Levante. Vill du ha en plats på denna stranden så får du komma tidigt för här fylls det på med folk snabbt.

4. Besök Balcon de Mediterraneo

Rätt ord för detta ställe är att kalla det för balkongernas balkong. Hit kan du komma morgon som kväll för att njuta av den fantastiska utsikten. Härifrån ser du de vackra stränderna och även om risken är stor att du trängs med andra turister så är det ändå väl värt att besöka. Detta är en av de största turistattraktionerna i staden.

5. Shoppa

För dig som är intresserad av shopping kommer Benidorm garanterat inte att göra dig besviken. Här finns både köpcentrum med butiker från de kända modehusen och marknader där du kan fynda presenter och souvenirer. Handla färsk frukt och grönsaker från stånden som finns på gatorna och njut av ljudet från prutande på loppmarknaderna. Shopping när det är som bäst helt enkelt.

6. Kör permobil

Någonting som Benidorm är känt för och som märks väldigt tydligt är alla permobiler som kör runt på gatorna. Här handlar det inte om försämrad hälsa som gör att du sitter i en permobil. Här används dessa små fordon som transportmedel. Överallt syns folk åkandes och det finns till och med tandemversioner så att ni kan vara två på en och samma bil.

7. Festa

För alla partyprissar är Benidorm ofta ett givet val när det kommer till att välja ett ställe med ett myllrande nattliv. Här kan du festa och slå klackarna i taket veckans alla dagar. Välj mellan någon pub eller boka in dig på en middag med underhållning. Möjligheterna är oändliga och du hittar snabbt dina favoritställen som du troligtvis kommer att återkomma till.

8. Åk till Storbritannien

Jodå, det går att befinna sig i Benidorm och samtidigt vara i Storbritannien. Här finns nämligen ett område där engelska barer och restauranger ligger kloss i kloss och där musiken blandas med skratt och skålande. Glöm inte att beställa fish ’n chips och njut av en kall öl eller något annat gott att dricka.

9. Besök ett nöjesfält

Där finns flera vattenland och nöjesparker att besöka när du befinner dig i Benidorm. Detta är ett väldigt bra alternativ om du reser med familjen eller om du bara är sugen på lite fartfylld action. Välj mellan Aqualandia, Terra Mitica eller Aqua Natura Benidorm för att nämna några. En sak har de alla gemensamt - vatten! Kom hit och låt barnasinnet vakna.

10. Ät tapas

Visserligen är hela Spanien känt för sina tapas men i Benidorm finns till och med en hel gata som är känd för sina tapas. Calle Santa Domingo serverar spanska smårätter på löpande band och variationen är stor trots att de alla har en egen tvist. Här kan du beblanda dig med både turister och lokalbefolkning samtidigt som du smakar dig igenom hela gatan.

Taggad i: Europa