27000 nya husbilsägare i Europa

— 23/03-2021

Under fjolåret berikades Europa med ytterligare 27 000 nya husbilsägare. Det motsvarar en ökning närmare 20 procent av antalet nyregistreringar.

Enligt European Caravan Federations mätningar fanns de största ökningarna av antalet nyregistrerade husbilar i Österrike, Danmark, Tyskland, Finland, Schweiz och Nederländerna.

Procentuellt sätt ökade Österrike mest, med 74,2 procent. Men naturligtvis var det jättelandet Tyskland som stod för den mest imponerande siffran: 107 000 sålda exemplar (jämfört med 81 000 under 2019).

Sverige gick mot trenden och noterade större försäljningsökning av antalet husvagnar än antalet husbilar.

Det ökade intresset beror på pandemin

Förklaringen till det ökade intresset för fritidsfordon stavas naturligt nog covid-19. Restriktioner och reseförbud samt en allmän oro för att bli smittad gjorde att vi valde att semestra i vår egen lilla husbilsbubbla eller husvagnsbubbla. Vi var ”hemma hos oss själva”, men kunde ändå uppleva nya saker och se nya platser.

Svemester trots sug efter utlandsresor

När Europa öppnar igen uppstår ett enormt sug efter att åka utomlands. Parallellt har många av oss upptäckt att Sverige har fantastiskt mycket att erbjuda. Det känns som att Svemester som begrepp och fenomen håller i sig.

Taggad i: Nytt i branschen