1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. 5 saker som får bilresan att gå snabbare

5 saker som får bilresan att gå snabbare

— 28/04-2022

Har du en lång sträcka att beta av innan du kommer till din destination? Kanske du har tidspress och inte möjlighet att stanna och utforska. Efter ett par timmar kan det bli lite långtråkigt att bara sitta och köra. Min Husbil i Sverige har testat 5 saker som gör resan roligare och gör att den känns snabbare medan du är på väg till nästa äventyr!

1.      Lyssna på en podd

En man sitter i en bil, troligtvis en husbil, och lyssnar på P3 Dokumentär. Man ser bara nacken och armarna på mannen. I passagerarsätet ser man två ben sticka fram.
P3 Dokumentär erbjuder granskande och informativa program i poddformat.

Det finns en mängd olika poddar (likt radioprogram fast på nätet) att lyssna på. Om du hittar en riktigt intressant eller bra dokumentär så kan tiden som du kör på kännas betydligt kortare. P3 Dokumentär erbjuder granskande och informativa program som du lätt fastnar i. Ämnena är blandade och det finns allt från olika katastrofer till kända äventyr. Ifall mordfall faller dig i smaken så finns också Mordpodden där olika fall tas upp i varje avsnitt. Finns att lyssna på i Podme-appen.

2. Spela Black Jack (21) med registreringsskyltar

Registreringsskylt på ett fordon. Man ser bara siffrorna, 341.
Spela black jack med registreringsskyltar på bilar man möter.

Ett spel för upp till tre personer. Spelare ett använder första siffran i registreringsskyltarna, spelare två, den mellersta, och spelare tre använder den sista siffran. Addera dina nummer på bilarna som du möter och lägg ihop dessa. Du får stanna när du vill och den som kommer närmast nummer 21 vinner. Kommer man över den siffran så är man ”tjock” och har förlorat rundan. Riktigt roligt och spännande att se vem som vinner.

3. Filmleken för filmnördar

Skyltfönstret på bokhandeln från filmen Notting Hill.
Den kända bokhandeln från filmen Notting Hill med Julia Roberts och Hugh Grant.

Denna lek är helt klart roligast om alla i bilen är riktiga filmfantaster. Någon säger en titel på en film och sedan säger någon annan en av skådespelarna som varit med i filmen. Det är då dags att nämna en film som just den skådespelaren medverkat i och sedan fortsätter det så. Se hur många filmer och skådespelare ni klarar innan det tar stopp. Detta är faktiskt svårare än vad man kan tro.

4. Lyssna på en ljudbok

Ett par hörlurar av over-ear-typ ligger på en bok för att illustrera en ljudbok.
Att lyssna på ljudbok medan man kör kan vara både lärorikt och roligt.

Ljudböcker finns både på CD-skivor och det finns många appar som till exempel Storytel och Bookbeat där du kan lyssna på tusentals böcker. Se till att välja någonting som ni alla kan tänkas vara intresserade av och lyssna sedan samtidigt som ni kör. Dröm er bort och lyssna på andra människors öden eller varför inte frossa i sig någon spännande kriminalare? Möjligheterna är oändliga.

5.      Spela MIG-spelen

Ett spel i frågesportsform ligger på ett bord. Man ser flera kartonger och en hög med frågekort.
Frågorna från MIG kan vara riktigt kluriga och skapa mycket diskussioner.

Ett härligt och allmänbildande spel med frågekort. Chauffören får inte vara med och läsa frågorna på korten men kan med fördel delta och svara på frågorna. Det finns olika varianter på frågorna och det finns också en junior-variant som passar de yngre barnen. Svara på frågor (utan att kasta tärningen) när ni kör och se vem som helt enkelt är smartast!

Taggad i: Tips