1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. 6 ytterligare saker att göra i Hamburg

6 ytterligare saker att göra i Hamburg

— 10/05-2024

I den tyska hamnstaden finns mycket att upptäcka och göra. I senaste numret av Min Husbil i Sverige kan ni läsa om våra favoriter. Men, med tanke på hur mycket det finns att hitta på i Hamburg så kommer här 6 saker till som du inte vill missa.

Se en musikal

Paramour är en av många musikaler som spelas i Hamburg.


Många olika alternativ att välja mellan

I Tyskland är musikalerna på tyska. Det kan tyckas vara en nackdel, men sanningen att säga så är musikalerna i så pass hög kvalitet så att låtarna fungerar bra på ett annat språk. Många av de som spelas är också klassiker som man redan känner till. Lejonkungen vet ju alla vad den handlar om eller hur?! Hamburg är lite av ett teatermecka och det finns många olika musikaler att välja mellan. Oavsett vilken du väljer så kommer du garanterat att bli nöjd. Att gå på musikal i Hamburg är någonting som du verkligen inte vill missa.

Läs mer och köp biljetterBeskåda resterna av kyrkan


St Nikolai Main Church

Det finns flera vackra kyrkor i Hamburg att besöka. Däremot är St Nikolai Church unik på många sätt. Mest uppseendeväckande är alla skador som den dragit på sig genom åren. Mest skadad blev den under andra världskriget. Ett tag ansågs denna vara världens högsta kyrka och idag är den delvis förvandlad till ett museum där du kan se bilder och läsa mer om kyrkans historia och öde. Intressant och en annorlunda sevärdhet som sticker ut och som du borde besöka under din tid i Hamburg.

Läs mer om kyrkanFiskmackor på hög nivå


Underdocks

Fisk är inget ovanligt i en hamnstad. Och Hamburg har mycket fisk- och skaldjursrestauranger. En klassiker är deras så kallade Fischbrötchen – en macka med fisk helt enkelt. Det är många som serverar dessa men en som sticker ut lite extra är restaurangen Underdocks. Ett excentriskt ställe med itusågade gamla containrar och gamla industrilampor. Miljön är perfekt och det är maten också. Kräftstjärtar, räkor och fisk i en härlig smakkombination. Brödet är saftigt och mackorna smakar väldigt bra. Perfekt alternativ för en lunch under tiden som du upptäcker Hamburg.

Läs mer om UnderdocksTrädgård mitt i stan


Planten und Blomen

Storstad i all ära. Ibland kan det dock vara skönt att komma ifrån stressen och all trafik. Då är Planten und Blomen ett väldigt bra alternativ. En vacker park anlagd i centrala Hamburg. Den är förvånansvärt stor och har olika avdelningar som du kan ta dig igenom med växter och prunkande blommor. På sina platser finns små vattendrag och en varm sommardag samlas folk här som svalkar fötterna. En oas som du gärna vill spendera tid i och där du har närheten till stan men samtidigt där tid och rum försvinner. Rekreation när det är som bäst helt enkelt!

Läs mer om trädgårdenTa dig över och under Elbe


St Pauli Elbe Tunnel

Den unika tunneln under Elbefloden öppnade år 1911 och förbinder Landungsbrücken med hamnområdet i Steinweder. Biltrafik är inte tillåten för närvarande men det är fritt fram för gående och cyklister att ta sig fram och tillbaka. Tunneln är öppen dygnet runt och är gratis att använda. Tack vare dess gamla historia har tunneln idag en hög status i staden och används flitigt. Den är restaurerad och fräsch med bra belysning och det känns tryggt att gå här oavsett vilken tid på dygnet det är.

Läs mer om tunnelnKrogrunda på kvällen

Centrala Hamburg
Nattlivet i Hamburg är väldigt stort och populärt. Här finns världskända Reeperbahn och i St Pauliområdet finns det gott om barer och pubar som väntar på nattugglorna att anlända. Bästa sättet är att uppleva nattlivet är att gå från ställe till ställe. Stanna, ta en öl eller vad du vill att dricka och bege dig till nästa ställe. Du kommer hitta ditt favorithak ganska så snabbt och på köpet så kanske du får nya vänner också. Livligt och stundtals väldigt högljutt men samtidigt en känsla som man vill vara med och uppleva. Här finns också The Beatles högst närvarande.


Taggad i: Europa  Lista