1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. 7 saker att göra i Stuttgart

7 saker att göra i Stuttgart

— 01/07-2023
I Stuttgart kryllar det av folk och alla tänkbara affärer och butiker.

Staden som bara erbjuder mer och mer. I senaste numret kunde ni läsa om 7 saker att göra i Stuttgart. Men, det finns så mycket mer att uppleva och smaka på. Så här kommer 7 saker till att sätta på er besökslista när ni åker till den tyska staden.

Besök tv-tornet

Den bästa utsikten hittar man från tv-tornet i Stuttgart.
TV-tornet är 218 meter högt - vilken underbar utsikt.
Restaurangen i tv-tornet är svårhittad men den är värd att leta efter.

Fernsehturm Stuttgart har blivit något utav stadens landmärke. Huruvida det stora och höga betongtornet är snyggt får vara upp till betraktaren av avgöra. Däremot så utlovas det en väldigt fin utsikt för alla som tar sig till toppen. Tornet är 218 meter högt men med tanke på att det står på en kulle som är cirka 480 meter hög så upplevs det mycket högre. Häftigast är helt klart utsikten som ger en vy, både över staden men också över Schwarzwald. Det finns en restaurang och ett café här uppe och det är inte helt enkelt att hitta den – även om det finns skyltar. Cafét ligger en trappa ner men ingången till trappan sker från utsiktsplattformen. Höjdrädda kan tycka att tv-tornet är lite läskigt men det är väl värt att trycka undan rädslan och ta sig hit.

Läs mer: https://www.fernsehturm-stuttgart.de/


Frossa i mat och delikatesser

Stanna till och ät på Markthalle, här finns mängder av god mat.
Ett besök till Markthalle för lite färsk frukt är nästan ett måste.

Markthalle finns i många städer runt om i Europa (och hela världen också för den delen). Stuttgart är inget undantag och denna matmarknad är också stor med ett varierat utbud. Hit kommer man för att köpa delikatesser från andra länder och för att äta en bit mat. Munsbitar från Spanien, Italien och andra länder vid vissa stånd. Frukt, grönsaker och inlagda favoriter på rad som, både doftar, och säkert smakar väldigt bra. En klar favorit är deras färskpressade juicer som det inte går att få nog av. En utmärkande sak är att det inte känns trångt inne i hallen trots att den hela tiden är mer eller mindre fylld av folk som handlar.

Läs mer: https://www.markthalle-stuttgart.de/


Shoppa galet

Gillar du shopping då är det till Königstrasse du ska gå.

Jo, det finns Königstrasse i flera städer i Tyskland och Stuttgart är inget undantag. 1,2 kilometer promenadstråk späckat med affärer till både höger och vänster. En unik detalj är att affärerna och butikerna ligger blandat intill varandra. En dyr märkesbutik kan vara granne med en souveniraffär som säljer krimskrams. Oavsett ifall plånboken tynger i fickan och behövs lättas eller ifall den är tom – en promenad på Königstrasse får du helt enkelt inte missa under ett besök till Stuttgart. Med tanke på att här också finns fik så går det utmärkt att stanna till på någon uteservering, njuta av en kopp kaffe och bara spendera tid åt att titta på förbipasserande.

Läs mer: https://www.stuttgart-tourist.de/en/a-koenigstrasse


Lär känna staden

Det bästa sättet att få en översikt över staden är att ta Hop-on Hop-off bussen.

Frågan är ifall det finns ett bättre sätt att få en överblick över staden än att sätta sig på en Hop-on Hop-off buss och bara åka runt. De röda bussarna har olika sträckor som de trafikerar och det tar några timmar att ta sig runt på de olika linjerna. Även ifall turen presenteras som ett bra alternativ för att turista (med tanke på att du kan hoppa av var du vill) så är den ett väldigt bra alternativ att lära känna staden på. När det väl kommer till att hoppa av och hoppa på så finns bättre alternativ (och billigare) via kollektivtrafiken. Se de röda bussarna som en guide som visar dig det bästa staden har att erbjuda. I bussen har du också hörlurar som hela tiden ger information om platserna som besöks.

Läs mer: https://www.stuttgart-tourist.de/en/stuttgart-tickets/stuttgart-citytour


Bada tills du storknar

Bada i ett mineralbad efter en lång dag på stan.
Bara ett stenkast från campingen ligger badhuset.

Tyskarna är inte kända för att vara blygsamma. På Das Leuze erbjuds mineralbad av hög kvalitet. Långa öppettider gör att du kan spendera hela dagen med att utforska Stuttgart och sedan komma hit och njuta av ett bad på kvällen. För blygsamma svenskar kan det dock vara viktigt att informera om att det, efter ett visst klockslag från onsdagar till lördagar, övergår till ett nakenbad. Ifall du vill vara kvar så är det bara att kasta av sig badkläderna och bada vidare. Om inte så får du vara beredd på att avsluta ditt eventuella simpass klockan nio på kvällen. Ett stort plus är att det också är gångavstånd till campingen.

Läs mer: https://stuttgarterbaeder.de/leuze


Tyska tapas när de är som bäst

Bären - En tapasrestaurang i tysk tappning.

Gasthaus Bären är en bar och restaurang som verkligen hittat den magiska formeln. Det tyska kökets rustika husmanskost i tapas-form. När man befinner sig i Stuttgart måste man smaka Spätzle. Det är en slags pasta gjord på ägg som ersätter potatis. Väldigt gott men samtidigt väldigt mättande. Här kan du beställa flera rätter som är unika för regionen och smaka flera saker under en och samma måltid. Att de dessutom serverar närproducerat vin och öl förhöjer upplevelsen ytterligare. Ett måste för den som är på jakt efter det lokala köket.

Läs mer: https://www.gasthaus-baeren.de/

 

Fynda på loppis

Skynda att fynda på loppisen i centrala Stuttgart.

Vissa dagar förvandlas delar av stadens områden till stora gatuloppisar. De erbjuder allt som du kan tänkas hitta på en loppis och mer därtill. Med tanke på hur mycket turister det faktiskt är som kommer till loppisarna känns det stundtals som att det blivit en attraktion bland utomsocknes och inte så mycket för de boende i staden. Däremot så finns det massor av riktigt antika prylar bland sakerna och varje person har sitt eget stånd där de säljer av saker som de vill bli av med. Här finns också möjlighet att försöka pruta och fynda – någonting som hör till när man är på loppis. Marknaderna finns på flera platser så det är fritt fram att besöka alla.

 

Taggad i: Europa  Lista