1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. 7 speciella restauranger till på sju olika destinationer

7 speciella restauranger till på sju olika destinationer

— 14/02-2023
Den danska restaurangen Domestic i Århus. Restauranglokal med runda träbord och karmstolar i trä. Rustikt ljust trägolv och gråa tegelväggar. Tunga gardiner vid sidan om höga fönster.
Den Danska restaurangen Domestic i Århus.

Njut av flera restauranger som är väl värda att besöka. I magasinet nämndes sju riktiga guldkorn och här kommer ytterligare 7 restauranger som bara väntar på att utforskas. God mat, trevlig miljö och genuint mathantverk för hela slanten. Vilken blir din favorit?

Restaurang med Michelinstjärna

På Domestic äter du mat av högsta kvalitet.
Godsaker på ett kreativt sätt.

Restaurant Domestic, Danmark

I hjärtat av Århus ligger denna restaurang som har en stjärna i Michelinguiden. Ett ställe som kan ta ut innehållet ur ett krusbär för att sedan fylla det med mjukost kan inte kallas något annat än nytänkande. I denna restaurang äter du fantastisk mat som serveras på ett kreativt sätt. Många smårätter blandas med huvudrätter och med ett tillhörande vinpaket blir måltiden en riktig upplevelse som du har med dig en lång tid framöver. Välj att äta i restaurangen eller i orangeriet och se till att boka bord i förväg för detta är ett väldigt populärt ställe så framförhållning är ett måste.

Hemsida: restaurantdomestic.dk

 

Vegetariskt och ekologiskt i Österrike

Kocken som står för den fantastiskt goda maten på Kraut & Rüben.
På Kraut & Ruben serveras enbart vegetarisk eller vegansk mat.
Kraut & Rubens rätter är något utöver det vanliga och smakar otroligt bra.

Kraut & Rüben, Bad Hofgastein

Vegetariskt eller veganskt – du väljer. Idag är det väldigt trendigt med vegetarisk kost och majoriteten av restaurangerna har idag köttfria alternativ. Denna restaurang i centrala Bad Hofgastein har funnits sedan 1993 så de var något av pionjärer när de öppnade en restaurang som endast serverade vegetarisk kost. Idag är detta ett väldigt välbesökt ställe som serverar både lunch och middag. Deras rätter är något utöver det vanliga och smakar otroligt bra oavsett vad du väljer.

Hemsida: xn--kraut-und-rben-qsb.at

 

Ät mat tillagad från en vulkan

Här grillas kött och kyckling över värme från jordens inre.
Med utsikt över vulkanlandskapet på Lanzarote.

El Diablo Restaurant, Lanzarote

Det sägs att detta är den enda restaurangen i hela världen som serverar mat som är tillagad över värmen av en vulkan. Inne i Timanfaya nationalpark ligger denna restaurang och trots att de har en väldigt varierad meny så är det självklart de vulkanstekta kött- eller kycklingbitarna som är höjdpunkten. Så hur smakar det? Som en grillad köttbit. Gott men där finns ingen extra ”vulkansmak” eller så. Ifall du har tur kanske du får sitta vid fönstret mot de små ”gejsrarna”. Med jämna mellanrum retar personalen upp vulkanen med lite vatten, likt en gejser sprutar de då ut varmt vatten. Helt klart en annorlunda och speciell upplevelse. Men, se som sagt till att beställa något som tillagats över vulkanen.

Hemsida: cactlanzarote.com/en/menus/el-diablo-restaurant


Bästa pizzan på Kanarieöarna

En underbar strandvibe på restaurangen Ciao Mare på Fuerteventura
Ät pizza i en färgsprakande restaurang.

Ciao Mare Pizza Gourmet, Fuerteventura

Italienarna må vara kända för sina pizzor men faktum är att pizzan på Fuerteventuras restaurang Ciao Mare är magiskt god. Allting passar ihop - ingredienserna och smakerna är lika färgglada som restaurangens inredningen. En färgbomb och en smakexplosion gör detta garanterat till ditt favorithak när du befinner dig på ön. Oavsett vilken pizza du beställer så kommer du att bli nöjd. Ifall du inte orkar äta hela så ta med dig den och ät den senare i husbilen. Den smakar lika bra kall som varm.

Hemsida: ciao-mare-restaurant.business.site

 

Optimalt för karnivoren 

För köttälskaren som vet hur det ska smaka.
En köttrestaurang som verkligen kan sin sak är Asador Ovidio i Málaga.

Asador Ovidio, Spanien

Bege dig till Málaga och till denna restaurang ifall stekar och köttbitar är någonting för dig. Inte nog med att maten smakar utsökt – du får också en introduktion till de olika köttbitar som serveras. Nötkreatur som har betat på olika platser och som har lagrats olika länge. Oavsett vad du väljer så kommer du garanterat att bli nöjd. Kunnig personal förhöjer denna restaurang ytterligare och den är ett måste att besöka när du befinner dig i den spanska staden.

Hemsida: www.asadorovidio.es

 

Polsk husmanskost i ny tappning

Delikatesserna hos Filharmonia får man inte missa.
Hos Filharmonia får ögonen samma upplevelse som smaklökarna.

Restaurant Filharmonia, Polen

I Gdańsk i norra Polen ligger denna restaurang som huserar i samma byggnad som stadens symfoniorkester. Maten som serveras är traditionsenlig för staden men den serveras på ett nytänkande och modernt sätt. Ätbara blommor blandas med diverse mellanrätter och ögonen får samma upplevelse som smaklökarna. Vad sägs om en paté som serveras med någon form av glass och där smakerna gifter sig perfekt?! Helt enkelt ett måste att besöka när man befinner sig i staden. Passa också på att se en symfoniorkester efter middagen för den optimala upplevelsen.

Hemsida: restauracjafilharmonia.pl

 

Restaurangen utan någon meny

En mysig restaurang med familjekänsla på väldigt hög nivå.
Fyllda champinjoner stod på menyn denna dag.
En restaurang som inte har en meny, vågar du boka bord?

Taberna Típica Quarta Feira, Portugal

Denna dolda pärla ligger i Évora i Alentejo och är väldigt enkel att missa då ingången bara är en liten enkel dörr. Det är en familjeägd restaurang där det inte finns någon meny. Här serveras du den mat som finns för dagen. Med det sagt så är det också garanterat att du kommer att bli glatt överraskad och mätt. Om du har några allergier eller matpreferenser måste dessa meddelas i förväg så att köket hinner förbereda någonting speciellt till dig. Bäst av allt är att du slipper sitta och bläddra i en meny – någon annan har tänkt ut samtliga rätter åt dig så det är bara att njuta. Menyn ändras med jämna mellanrum.

Hemsida: www.facebook.com/tabernatipicaquartafeira

 

Taggad i: Europa  Upplevelse