1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. 9 appar du vill ha med dig på husbilsresan

9 appar du vill ha med dig på husbilsresan

— 20/04-2023

Min Husbil i Sverige har rotat runt bland apparna som kan vara behjälpliga på resan. Här nedan listar vi några favoriter som vi tycker är värda att ladda ner och använda dig av. Håll också utkik efter vår artikel om campingappar.

Samtliga appar finns till både iPhone och android men de kan se något annorlunda ut beroende på mobil eller platta som man använder appen på. 

Checklist app

En enkel app som låter dig skapa listor över saker som måste packas in i husbilen inför resan. Använd listorna som finns eller skapa egna så att allting kommer med när det väl är dags att bege sig ut på vägarna. Bocka av efterhand som sakerna är färdiga och lämna med vetskapen om att du har allting med dig.

 

Google Maps

GPS i husbilen i all ära men det är inte alltid de är uppdaterade. Google Maps däremot, är en följeslagare som hjälper dig att hitta rätt. Den fungerar även jättebra när ni ska åka kollektivt och hjälper er att alltid. Nackdelen är när internet bråkar - då kan det även skapa irritation när GPS:en inte uppdaterar i tid.

 

Väder

Ett måste för alla som vill planera sina utflykter efter väder. Med en väderapp så kan du se hur vädret på din destination förväntas vara när du kommer dit. Självklart är det där med att förutspå väder ganska så knepigt men det kan kännas betryggande att få en indikation och planera utifrån detta. Spara eventuella museibesök till en regnig dag.


Google Translate

Det finns en mängd olika appar som hjälper till med översättning. Google Translate är ett bra alternativ som är gratis och som hjälper dig att översätta fraser och menyer på restauranger. Den är oslagbar och kommer att hjälpa dig när språket blir ett problem. Ett måste för alla som reser utanför Sverige.

 

myLPG.eu

Perfekt för alla som vill ha koll på var det går att tanka gasol. En enkel app som hjälper dig att hitta ställen och mackar där du kan fylla på. Appen täcker hela Europa och är enkel att navigera och använda. Var dock beredd på att vissa mackar kan vara ur funktion och att detta inte syns i appen. 

 

Green Zones

Ett måste för alla som åker med husbilen utomlands. Här kan du se alla miljözoner som finns och som visar dig zoner i städer där du inte får lov att köra med husbilen. Ladda ner appen och fyll i dina fordonsuppgifter. Appen kommer ihåg informationen och guidar dig till vad som gäller på vägarna när du är ute i Europa och kör. 


UD Resklar 

Håll dig ajour med vad som händer i landet du ska besöka och vad det är som gäller. En väldigt bra app att ha med tanke på oroligheterna i världen just nu. En app som borde finnas på allas mobiler oavsett om du endast reser inom Sverige eller beger dig ut i världen. Enkel att hantera och innehåller en mängd information.

 

Valutaomvandlare

Det är enkelt att tro att svenska kronan är värd en viss summa för att sedan få reda på att sanningen är något annat. Med hjälp av denna appen slipper du otrevliga överraskningar och kan hålla koll på vad saker och ting faktiskt kostar. Du får hela tiden uppdaterad information med både köp- och säljkurser. 

 

Skype

Ha kontakt med alla när du är ute på resande fot. Koppla upp dig på campingens wifi och prata med nära och kära utan att åka på några extra kostnader. Ett bra sätt att kommunicera med andra i olika länder utan att det kostar någonting även när du är på hemmaplan. En app som du garanterat kommer att vara nöjd med.

 

Taggad i: Tips