1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. Agility med jeep när det är som bäst

Agility med jeep när det är som bäst

— 26/05-2022

Husbilar i all ära. Nog är det roligt att testa andra bilar också. På Ring Knutstorp i Skånska Kågeröd får du tillfälle att se vad en Jeep faktiskt går för. Glöm att Agility bara är för hundar - det går lika bra med en Jeep. Men vad du än gör – lämna husbilen på parkeringen. Den kommer inte att klara av äventyret som erbjuds här.

Två Jeeps på rad, en grå står först. Inne i bilen sitter en man och lyssnar på instruktören Dan Rettmark som står utanför.
Dan Rettmark förklarar hur allt kommer gå till innan varje hinder.

4x4 Event har bilkunskapen

Ägaren, Dan Rettmark, har arbetat med motorfordon sedan 50-talet så hans expertis är svårslagen. När du kommer hit så får du information om vad du kan förvänta dig av din upplevelse. Det låter helt otroligt när han berättar om vad en Jeep faktiskt klarar av. Och stundtals låter det som en omöjlighet – att göra det som Dan berättar att du ska få testa med bilen. När säkerhetsgenomgången är genomförd är det dags att få sina bilar tilldelade och köra ut till banan. Nej, detta är inte ett fartfyllt äventyr men samtidigt så kan vi garantera att du kommer få en adrenalinkick.

Olika hinder att klara av med Jeep

Jeep kör med högerhjulen på några upphöjda stockar och vänsterhjulen är på marken.
Ibland känns det som att bilen ska tippa vilken sekund som helst.

Likt en karavan kör bilarna som ska ut på banan. Det är spännande och förväntningarna är höga. Denna dag är även ett yngre par med där pojkvännen ska köra på banan. Vi får en genomgång och första uppgiften är att köra med bilen över stockar. Det må se ganska så enkelt ut men faktum är att det är otroligt nervöst och stundtals känns det som att bilen lyfter och riskerar att välta. Självklart är detta bara en känsla och ingenting som du behöver vara rädd för. Nästa steg handlar om att få bilen i en lutning och köra över en vippbräda med vänstra hjulparet. Nu blir det genast lite läskiga då utmaningarna ökar och bilen får bevisa vad den går för.

Adrenalinet kickar igång under turen

En Jeep på väg upp på en vippbräda som inte har tippat över än.
Vippbrädan är nog det häftigaste hindret på banan.
Däcken på en Jeep är grova.
Däcken är grova och har bra grepp fast det är blött på banan.
Underredet på en Jeep sedd från ögonhöjd. På andra sidan bilen syns tre personer.
Dan förklarar att däcktrycket är avgörande i dessa situationer.

Häftigaste upplevelsen, enligt oss, är tveklöst när Jeepen ska köra på en vippbräda. Jodå, hela bilen ska upp för att sedan tippa ner på andra sidan. Allting som sker här på 4x4 Event görs under kontrollerade former. Det handlar om att visa att man kan kontrollera bilen och inte om hur fort det går. Känslan precis innan brädan tippar över går inte att beskriva – den måste helt enkelt upplevas. En otrolig känsla över kontroll kan komma att infinna sig. Och troligtvis så kommer du att känna av den. Med tanke på att du precis klarat ett hinder med en bil som du inte trodde var möjligt är ögonblicket väldigt speciellt och unikt.

En Jeep på väg ner från ett hinder. Bilen lutar och balanserar på stockar med högerhjulen. Vänsterhjulen kör ner för en lite bredare spång.
Stundvis så känns det som om bilen kommer göra en kullerbytta framåt.

Låt äventyret fortsätta med att boka till äventyr

När alla hinder är avklarade så finns möjlighet att bege sig ut och prova lite terrängkörning. Detta gör att du lär känna bilens egenskaper ytterligare och får mest ut av ditt äventyr. Antingen så är Dan med dig eller någon annan av hans duktiga instruktörer så du är i goda händer hela tiden. Tyvärr så går det inte att köra med husbilen här – varken på bana eller ute i terrängen men det är nog lika bra. Frågan är vad som hade hänt med alla saker som är stuvade i husbilen när den till exempel tippar på brädan. Turligt nog så är Jeeparna de perfekta leksakerna för denna typ av äventyr och säkerheten är på topp så du har ingenting att oroa dig för.

Boka din upplevelse – skratt och adrenalin utlovas

En man i en jeep uppepå några stockar.
Dan Rettmark visar hur det ska gå till på banan.

Jo, det går att visa en video på delar av upplevelsen och det är möjligt att det tillkommer vid ett senare tillfälle. Men fram till dess får du helt enkelt ta dig till, antingen Kågeröd eller till banan som finns i Småland för att ta del av detta äventyr. En nyhet är att du också kan vara med och lära dig bärga med hjälp av en winch. Hur häftigt är inte det?! Hos 4x4 Event får du garanterat ett äventyr som blir svårslaget. Bäst av allt är att du inte behöver ha ett stort bilintresse för att uppskatta det. Denna aktivitet passar de flesta som vill testa någonting utöver det vanliga. Packa husbilen och bege er till Kågeröd i Skåne för en upplevelse utöver det vanliga! Att Dan är så himla härlig är ytterligare ett plus som gör ditt äventyr minnesvärt och någonting som du kommer att minnas en lång tid framöver. Samtliga som varit med denna dag är väldigt nöjda. Det unga paret planerar redan när de ska komma tillbaka och fortsätta äventyret.

Läs mer och boka på deras hemsida: www.4x4event.se

Taggad i: Upplevelse  Sverige