1. Hem
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. Bürstner bygger sin tusende "Copa" Camper Van

Bürstner bygger sin tusende "Copa" Camper Van

— 22/03-2022

Bürstners campingbil Copa har bara tillverkats i ungefär ett år och nu firar man redan det tusende fordonet i Wissembourg.

Husbilsfabrik med minst sju husbilar på rad på produktionslinjen. Den första har Copa #1000 skrivet på rutan. Framför bilen står olika chefer och ser glada ut.
Bürstner firade sin 1 000:e Copa. Verkställande direktörerna står framför fordonet (från vänster till höger: Alexander Kasteleiner, Jens Kromer, Olaf Sackers), till höger och vänster om fordonet: de två löpande linjen-cheferna, biträdande anläggningschef, projektledare från utveckling/konstruktion, produktchefen samt arbetstagarrepresentanter från Wissembourg och ordföranden i Kehls företagsråd.

Den 11 mars klockan 11:00 var det stora ögonblick då den tusende Copa rullade av produktionslinje nummer 1 i fabriken i franska Wissembourg. Husbilstillverkaren Bürstner har vida överskridit det ursprungliga målet. När bilen började tillverkas i januari 2021 var det planerade produktionstalet mycket lägre. 

"Wissembourgfabriken har en lång historia av husbilstillverkning, ända sedan 1974, och vi är extremt stolta över att få fortsätta vårt byggande med den populära Copa" säger Michel Baumann, chef för produktionsanläggningen i Wissembourg i ett pressmeddelande. 

Man säger vidare i pressmeddelandet att orsaken till succén är att Copa hänger med i utvecklingen av multifunktionella och kompakta husbilar. Tack vare rälsen som gör att modulerna är lätta att flytta och lyfta ur så kan man använda bilen till en mängd olika saker som friluftsliv, transportera cyklar, handla skrymmande saker, skjutsa barn till skolan eller pendla till jobbet. Kombinerat med ett funktionellt kök med 2,47 meters takhöjd, fiffiga förvaringslösningar och en dubbelsäng i popup-taket. 

Litet kök i en kompakt husbil. Taket är upplyft och man ser tältduk med ett fönster som täcker.
Köket i Bürstner Copa har med taket uppfällt en takhöjd på 2,47 meter.
Kompakt husbil med två enkelsäten och en soffa vända mot varandra. Man anar även en förarstol bakom en av passagerarstolarna. Liten köksmodul syns.
Flyttbara säten som också kan göras om till säng och pop up-tak med dubbelsäng.