1. Hem
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. Campingspelet för den som vill umgås - 3 vinnare utsedda!

Campingspelet för den som vill umgås - 3 vinnare utsedda!

— 22/06-2022

Oavsett om du älskar att campa eller aldrig har satt en fot i en husbil tidigare så är detta ett spel för dig. Däremot så kommer du med campingvana att få en igenkänningsfaktor. Var med och ha chansen att vinna ett spel att ha med dig på resan.

Campingspelet är ett kul spel med många olika tvister.

3 läsare har vunnit campingspelet

Tack för alla svar vi har fått! Nu har vi dragit vinnarna av Campingspelet!

Ann Clarino, Halmstad 
"Skulle vilja vinna spelet för att ha i husbilen där ja och mannen alltid spelar spel på kvällarna. Mannen är inte alltid lika pigg på att spela spel så det hade varit kul med något nytt att locka med."

Robin Karlsson, Kungsängen
"
Med Putin och visa honom hur fin campingen och den svenska traditionen är och vikten av gemenskap är."

Marin Haraldsdottir, Malmö
"
Mina föräldrar har husvagn och ibland hälsar vi på med våra barn. Det skulle vara kul att få spela detta tillsammans allihop när vi hälsar på i husvagnen."

Stort grattis säger vi till er!

Campingspelet med svärföräldrarna

I verkligheten har jag aldrig tömt latrinen i vår husbil. Det har överlåtits till Mini (min man) och han har, på något sätt, funnit sig i rollen. Men ganska så snart hamnar min spelpjäs på latrintömningen och Mini utbrister att det är ”första gången för din del”.

Vi har svärföräldrarna på besök och har tagit fram Campingspelet för att testa om det är roligt. Och det är det! Vi har bott i husbil i fem år så vår igenkänningsfaktor är hög. Svärföräldrarna däremot har inte samma erfarenhet men de tycker likväl att det är jätteroligt. Vi slår tärningen, flyttar fram och får ofta uppdrag med hjälp av händelsekorten. Mini är nästan i mål när han, med hjälp av svärfar får ta sig tillbaka till receptionen.

Spel på samma premisser

Vi åker likt pingpongbollar på spelplanen. Ingen sitter säkert och vi skrattar ofta. Det känns befriande att inte behöva svara på kniviga frågor och känna behov av att prestera. Här spelar vi alla på samma premisser och även om det finns lite strategitänkande i spelet så känns det inte som att det finns någon prestige i det. Det handlar bara om att ha roligt tillsammans och umgås utan mobiler. Alla kan vinna och inte bara den som är ”mest intelligent”. Reglerna är busenkla och spelplanen är fantastiskt välgjord. Det är serietecknaren Johan Andreasson som hjälpt till med illustrationerna.

Anna och Stefan Ask ligger bakom campingspelet

Anna och Stefan Ask är människorna som ligger bakom campingspelet. (Privat bild)
En av de tidigare prototyperna. (Privat bild)

Allt började på en camping med barn och dåligt väder. Eftersom det inte gick att vara utomhus så behövde familjen komma på någonting att göra. Sagt och gjort – Anna gjorde ett spel med start och mål med hjälp av ett A4-papper. Sedan bestämdes olika regler för vad som skulle gälla om man hamnade på en specifik ruta. Familjen spelade i cirka 10 minuter. Men inom Anna vaknade en idé och när de kom hem så skapades den första prototypen av spelet.

-  Jag jobbade med det i ett år. Det justerades och ändrades ständigt och slutligen så kände vi oss färdiga, säger Anna Ask.

Planer för framtida spel

Det finns planer för framtida spel men dessa är fortfarande i startgroparna. Med tanke på att både Anna och Stefan har andra jobb så är detta någonting som de arbetar med vid sidan om. Första spelet växte fram under pandemin och nu återstår det att se vad nästa spel kommer att handla om. Men Campingspelet kan ni roa er med länge då detta inte är ett spel som man kan lära sig utantill. De utmaningar som eventuellt återkommer kan påverka utgången på olika sätt beroende på var på spelplanen du befinner dig.

Campingspelet

Ålder: 7+

Antal spelare: 2 – 8.

Pris: 438 kronor inklusive frakt.

Finns att köpa hos: www.spelasken.se

Taggad i: MHIS nytt