1. Hem
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. CMT 2023 - folkfest i Stuttgart

CMT 2023 - folkfest i Stuttgart

— 16/01-2023
De tio hallarna var fullproppade av både utställare och besökare.

Ovanligt många besökare letade sig till CMT-mässan i tyska Stuttgart i helgen. Mässan pågår mellan den 14 och 22 januari och innefattar både fritidsfordon såväl som destinationer och olika fritidsaktiviteter.

När årets CMT-mässa invigdes i Stuttgart hängde folket på låset. Enligt mässan själv passade 80000 besökare på att besöka mässan under dess öppningshelg. Flera utställare och representanter för olika husbilstillverkare var eniga om att trycket på besökare var högre än vanligt. Ett antagande som styrktes av det faktum att det aldrig tidigare sålts så många förhandsbiljetter till mässan som i år.

Mässan som sådan pågår mellan den 14-22 januari och det är i huvudsak en viktig försäljningsmässig mässa för branschens alla husbilstillverkare. De flesta nyheter har sedan tidigare visats i Düsseldorf i fjol, men det gör knappast att CMT-mässan i Stuttgart obetydlig. Långt därifrån.

Stuttgart är en på alla sätt rik region, med en mycket stark köpkraft. Således är det också viktigt för alla som är något i branschen att också vara på plats även här, även utan några rykande heta nyheter att presentera.

Nyheter från bland annat Pilote, Dethleffs och Volkswagen

Bland nyheterna på mässan fanns Pilotes nya Atlas-serie. Här i form av Atlas A603G. Läs mer om den, och fler nyheter, i nästa nummer av Min Husbil i Sverige.
Dethleffs visade bland annat upp sin nya Globebus Go.

Det innebar heller inte att mässans utställare trampade vatten. Bland godbitarna kan nämnas Pilotes nya Atlas A603 G och A696 G, Dethleffs Globale Go, Globe-Traveller Falcon och en innovativ turkisk husbilsbuss i det mindre formatet.

Någotsånär nysläppt är också Volkswagens eldrivna iD.Buzz. I väntan på Volkswagens egen campingbuss baserat på nykomlingen fanns det redan nu flera företag som erbjuder allt från tillbehör som förvandlar ID.Buzz till en campingbil, ej att förväxla med husbil, med skräddarsydda lösningar.

Eldriven framtidstro

Inom campingbilssegmentet, fortsatt ej att förväxla med husbilssegmentet, råder också en eldriven framtidstro, vilket speglas av allt fler konceptbilar på temat.

Redaktionens utsända hade fullt upp att arbeta sig igenom mässans tio fullsatta hallar. En fyllig rapport är att vänta i nästa nummer av Min Husbil i Sverige som kommer ut den 9 februari.

Taggad i: Nytt i branschen  Mässa