Daftö Resort – saltstänkta äventyr i bohuslänsk natur

— 23/04-2021

Daftö Resort utanför Strömstad har mycket att erbjuda. Här finns boende för alla smaker, hotell, stugor, camping och till och med en gästhamn. Här finns tillgång till många utomhusaktiviteter i form av bland annat vandringsleder, padelbanor och äventyrsgolf. Nöjesparken Daftöland hoppas få öppna till midsommar, såklart enligt rådande restriktioner.

Daftö Resort har kapacitet för runt 3 000 övernattande gäster och det finns något att göra för alla. Här finns wellness-avdelning med jacuzzi och bastu (öppet för bokning), restaurang med generösa öppettider och underhållning från scenen, pool, vackra vandringsleder, båtturer i Kosterfjorden och havsbad såklart.

Lena Kempe, VD, Daftö Resort.

- Vi är kända för att erbjuda våra gäster en härlig familjesemester med många och roliga barnaktiviteter, men Daftö Resort erbjuder något för alla. Från barnfamiljer till ensamma par. Hit kommer gäster som har höga krav på upplevelsen, anläggningen, omgivningen och värdskapet. Man kommer hit när man vill bort från vardagen, fortsätter Lena Kempe.

Höga krav ställer också den tyska motororganisationen ADAC, som har koll på och betygsätter Europas turistanläggningar. Endast 113 av dessa fick i fjol högsta betyg, varav en svensk anläggning – Daftö Resort.

- Det är fantastiskt roligt! Vi arbetar målmedvetet och gör stora investeringar för att öka gästupplevelsen och det är väldigt kul att det ger resultat, säger Lena Kempe.

Alltid nära havet

Daftö Strömstad
Campingen ligger precis vid havet.

Mysiga, saltstänkta Strömstad är för många ett måste på sommaren. Här finns havet och naturen inpå knuten. Det spännande landskapet bjuder på fantastiska panoramor. Detta har Daftö Resort tagit vara på. Av de totalt 90 hektar mark som anläggningen omfattar, rymmer hälften boende och aktiviteter. Den andra halvan är dedikerad till naturen och naturälskarna.

Utomhusaktiviteter

Att vara utomhus är alltid bra men extra bra passar det såklart under rådande pandemi. Här finns aktiviteter som 18 håls äventyrsgolf med pirattema, två padeltennisbanor och vandring på någon av de tre vandringslederna i området.

- De mäter en, två och fem kilometer och terrängen är inte avancerad. De är sammankopplade, så att man kan gå en, två eller alla tre. Här möter man havet och kanske kopplar man av på den mysiga konsolbryggan som vi byggt, berättar Lena Kempe.  

Specialplats för husbilen

Snygga tomter för husbilar.

På Daftö Resort finns ett 50-tal platser speciellt utvecklade för husbilar, precis intill det nya servicehuset. Varmvatten ingår  i dygnspriset.

Kapten Svartkrut

Flumeride på Daftöland, Daftö Resort, Strömstad.
Piraterna åker Flumeride på Daftöland.

Daftö Resorts nöjespark Daftöland har pirater som tema och i spetsen finns Kapten Svartkrut. Men vem var han? Berättelsen tar oss 300 år tillbaka i tiden. År 1718 var kapten Svartkrut på väg till Strömstad för att härja. Då kom beskedet att kungen var död, att fienden var på väg och att alla skepp skulle brännas. Kapten Svartkrut vägrade lyda order, lämnade Strömstad och letade sig fram till undangömda, skyddade Daftö, som blev hans och besättningens tillflyktsort för en tid. Nu fortsätter äventyren på Daftö med båtturer till Skattkammarön, guldjakt i skogen eller forsa fram på timmerstockar på Daftöland. 

I år hoppas man kunna öppna Daftöland till midsommar med restriktioner utefter det rådande läget. När nöjesparken får öppna igen väntar en nyhet. 

Välkommen till tång, salt och äventyr på Daftö Resort i Strömstad. Fem kilometer söder om Strömstad, sexton mil från Göteborg och femton mil från Oslo.


Tidigare publicerad i: min Husbil i Sverige, nr 3 2018. Reviderad april 2021 av Ida Carlsson.

Taggad i: Camping