1. Hem
  2. /

Danska Camp-let från Isabella intar Norden

— 12/04-2022

När en husvagn inte är intressant, ett vanligt tält blir för enkelt och en ny husbil ligger utanför din budget. Då kan danska Camp-Lets tältvagnar från förtältspecialisten Isabella kanske vara ett alternativ?

Elbilsägare se hit!

Vit el-bil av märket Skoda kör en vit Isabella camp-let på högt belägen grusväg med fjäll som utsikt.
Med elbil begränsas räckvidden väsentligt om man drar en husvagn så då passar en camp-let bättre då den är betydligt lättare.

En av de utpekade målgrupperna till tältvagnarna är elbilsägare. De elbilar som har dragkrok får en kraftigt försämrad räckvidd om de dessutom ska dra en tung husvagn. En tältvagn är lättare och kan i campingläge ge en fullgod boendeyta för barnfamiljen på semesterturer. Ned med de fyra stödbenen, öppna den långsmala sidohängda gavelluckan i vagnens bakkant och vik sedan över tältvagnens överdel, 180-grader så att det bildas en jämn boyta distanserad från marknivå. Det håller de ordinarie sovplatserna väl distanserade från den potentiellt kyliga marken.

Isabellas Camp-Let-vagnar är i sig inte nytt. Märket har funnits sedan 1969, men har fram till nu inte marknadsförts på bred front i Sverige. Detta ändrar nu Kama Fritid nu på.

- Vi tror starkt på att Camp-let kommer att kunna säljas till nya målgrupper och framför allt till elbilsägare, säger Kama Fritids vd Jonas Tidqvist i en kommentar.

North & Passion

En man står och lagar mat i Camp-let North medan en kvinna sitter och väntar vid ett dukat bord. Bakom henne syns två sovalkover.
I North får du vardagsrum och två ventilerade sovalkover för upp mot fyra personer och ett lättare campingkök.

Två modeller finns i programmet, båda mäter i campingläget 18 kvadratmeters boyta.

Den enklare versionen heter Camp-let North och lösningen beskrivs som den perfekta semesterlösningen för barnfamiljen. Tältlösningen ger dig ett vardagsrum, ventilerade sovalkover för upp mot fyra personer. Camp-let North kan också kompletteras med både soltak och annex.

Ett stort tält med en stor yta där en kvinna och en man sitter vid ett bord med varsitt glas vin. Ett barn ligger på en madrass i en extra sovalkov. Ett annat barn sitter i en av de två fasta sovalkoverna ovan mark.
I Passions grundutförande är ytan lika stor som i North men modellen kan utrustas med dubbla annexutbyggnader. Integrerade mörkläggningsgardiner är standard här.
Man står under soltak framför Camp-let Passion och tar av blasten från morötter i ett utekök.
Flytta ut köket under soltaket.

Den något mer påkostade versionen heter Camp-let Passion. Versionen har integrerade mörkläggningsgardiner redan i grundutförande. Modellen kan utrustas med dubbla extra annexutbyggnader, vilket när allt är på sin plats gör att upp mot åtta personer ryms här.

I båda fall består tältduken av Isabellas egna vatten- och smutsavstötande tältduk, som tillverkaren själva kallar Isacryl. Materialet ska dessutom ha en viss isolerande effekt, då tillverkaren menar att tältvagnen ska inbjuda till camping både sommar som vinter. Det låter som en utmaning. Hör vi ordet test?

Anpassa efter behov

En vit camp-let-vagn med ett cykelställ och en mountainbike.
Två cyklar kan placeras säkert på vagnen.
En vit camp-let-vagn med en liten takbox.
Vill man hellre ha mer bagage är en takbox ett alternativ.
En vit camp-let-vagn med en stängd bagagebox fastsatt på dragstången.
Plats för ännu mer bagage i den låsbara bagageboxen som placeras på själva dragstången.
En vit camp-let-vagn med en öppen bagagebox med campingstolar och kylväska i, fastsatt på dragstången.
I bagageboxen är det smart att placera sådant som man behöver till själva vagnen och uppställningen.

Du har goda möjligheter att anpassa din Camp-let tältvagn efter dina individuella behov. Det ser tillbehörsprogrammet till. Dragvagnen, som i färdläget inte har större mått än en mindre täckt släpvagn, kan extrautrustas med cykelställ, bagageräcke samt låsbar bagagebox som ska placeras ovanpå själva dragstången. Bagageboxen får i sin tur lasta 40 kg.

Släpvagnen som sådan erbjuds i antingen bromsat eller obromsat utförande.


Du som vill veta mer gör bäst i att ta kontakt med ditt närmaste Kama Fritid-ombud, som ska kunna berätta mer.

Taggad i: