1. Hem
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. DexKo Global förvärvar TCM Projects B.V

DexKo Global förvärvar TCM Projects B.V

— 18/10-2023

Distributören av hydrauliska stödbenssystem och luftfjädring, TCM Projects B.V (TCM), har signerat avtal om att bli förvärvade av den globala ledaren DexKo Global Inc. (DexKo). DexKo är ledande globalt inom högteknologiska bromssystem.

Miro de Jong

TCM är ett familjeägt företag och har sitt säte i Wapse i Nederländerna och i Skene i Sverige. Företagets nuvarande ägare är Miro de Jong och han brukar synas på de flesta av Sveriges mässor. Man hittar honom oftast med en E&P Hydraulics-tröja på sig och bredvid sig brukar det finnas ett chassi där han visar hur hydrauliska stödben fungerar. 

Miro de Jong kommer att behålla sin nyckelroll och med sig har han sitt team på fyra personer. 

- Mitt team och jag ser fram emot att bli en del av DexKo-familjen, säger Miro de Jong i ett pressmeddelande. 

I samma pressmeddelande får vi veta att det finns planer på att AL-KO Vehicle Technology (AL-KO VT), en affärsenhet inom DexKo, vill expandera TCM:s befintliga servicecenter till ett fullt utrustat AL-KO VT-kundcenter i Skene. Med detta utökas antalet kundcenter i Europa till åtta. 

Fred Bentley.

Fred Bentley, VD och koncernchef för DexKo berättar i tidigare nämnda pressmeddelande att förvärvet av företaget och det nya kundcentret gör att man kan bredda sitt serviceutbud för hela Skandinavien.

- Detta är helt i linje med våra långtgående planer på att utöka vår eftermarknadsverksamhet över hela Europa för att komma närmare kunderna. AL-KO VT har redan kundcenter i Italien, Frankrike, Österrike och Benelux samt på tre orter i Tyskland, förklarar Harald Hiller, VD och koncernchef för AL-KO VT,

Harald Hiller.

På lång sikt kommer kundcentret att sälja och montera produkterna från koncernens märken AL-KO, E&P och SAWIKO. Däribland dragkrokar, cykel- och motorcykelhållare, stödbenssystem, luftfjädring, manövreringshjälpmedel och elektroniska antikrängningssystem. Kundcentret kommer också att erbjuda modifieringar för att öka lastkapaciteten på husvagnar samt service- och reparationsarbeten på chassier och bromssystem.