1. Hem
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. Erwin Hymer Group bygger på Ford-chassin

Erwin Hymer Group bygger på Ford-chassin

— 11/01-2022

För att öka leveransförmågan av husbilar har Erwin Hymer Group ingått ett ramavtal med Ford Transit Custom.

Etrusco Camper Van byggd på Ford
Etruscos Camper Van är byggd på Ford

Brist på halvledare 

Bristen på halvledare har fått efterfrågan på nya husbilar att vida överskrida produktionskapaciteten av desamma. Chassibristen är skriande. Därför börjar Erwin Hymer Group å det snaraste att bygga husbilar på chassin från Ford. Det handlar om serierna Ford Transit och Ford Transit Custom för alkov- och halvintegrerade fordon.

Ramavtalet omfattar också områden som utsläppslagstiftning, elektrifiering, digitalisering och integrering av system för förarassistans, där Erwin Hymer Group integreras i produktutvecklingen.

Tillverkningen av chassin sker i Ford-fabriken i Kocaeli, Turkiet, där Ford satsar på att utöka produktionskapaciteten. I ett första skede talas om leveranser från 2022 till 2024.

Ford Transit var bas på första campingbussen

Amerikanska Thor-koncernen, där Erwin Hymer Group ingår, är världens största tillverkare av husbilar. Genom avtalet ser man stora framtida fördelar, då Fords Transit-serie inte bara tillverkas i Europa, utan även i Nordamerika och i Kina.

Det är inte första gången som de båda bjässarna Hymer och Ford samarbetar. Under tidigt 1980-tal var Ford Transit basen för Hymercar, den första campingbussen i Hymers produktutbud.