1. Hem
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. Erwin Hymer Groups nya fabrik i polska Nowa Sol blir hjälpcenter

Erwin Hymer Groups nya fabrik i polska Nowa Sol blir hjälpcenter

— 25/03-2022
En man på en truck som kör en pall med kartonger från Röda Korset i en nästan tom fabrikslokal.
Fabriken i Nowa Sól som nu huserar hjälp till flyktingar istället för husbilar.

Erwin Hymer Group och dess huvudägare Thor Industries har bestlutat att upplåta en ny, ännu ej färdigställd, fabrik i polska Nowa Sól som ett logistiskt nav för hjälpsändningar till Ukraina.

I ett pressmeddelande berättar EHG (Erwin Hymer Group) att de i oktober 2021 bestämde sig för att förvärva ytterligare en fabrik för att kunna producera fler husbilar. På grund av flyktingströmmen från Ukraina har man istället bestämt att upplåta fabriken tills vidare till ett hjälpcenter.

Fabriken skulle användas för att möta den stora efterfrågan efter mindre husbilar i Europa. Produktionen skulle egentligen ha satt igång i vår men på grund av kriget som bröt ut i slutet av februari ändrades allt. Inom några dagar samlades Erwin Hymer Groups operativa chef Jan Francke, Wadim Tyszkiewicz, borgmästaren i Nowa Sól, hjälporganisationen Röda Korset och Trevos Gasper, Senior Vice President och chefsjurist för EHG-moderbolaget Thor Industries för att utveckla ett koncept där den framtida produktionshallen effektivt skulle kunna användas för logistik av avlastningsförnödenheter.

Martin Brandt, vd, Erwin Hymer Group
Martin Brandt, vd, Erwin Hymer Group

De samlade även in 25000 euro för att kunna köpa nödvändiga saker såsom kylskåp, basvaror, hygienartiklar samt sovsäckar och liggunderlag.

För tillfället bor de flesta flyktingar hos privatpersoner, mestadels kvinnor och barn. Fabriken kan med kort varsel förse dem med nödvändigheter och om det kommer ännu fler flyktingar kan lokalen även fungera som nödboende.

Martin Brandt, vd för Erwin Hymer Group säger följande i samma pressmeddelande:

"Med de första bilderna från de regioner som drabbats av kriget kände vi ett behov av att förbättra den humanitära situationen för människor som har flytt från Ukraina. Vi är glada över att kunna stötta de polska myndigheterna och hjälporganisationerna i denna akuta situation med vår hall som just nu renoveras. Att arbeta med lokalbefolkningen i Nowa Sól är underbart."

Taggad i: Nytt i branschen