1. Hem
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. First Camp förvärvar Leksand Resort

First Camp förvärvar Leksand Resort

— 30/03-2022

First Camp tar från 31 mars över Leksand Resort AB som är en ledande koncern i Dalarnas besöksnäring och här ingår bland annat Leksand Sommarland och campingen och stugbyn Leksand Strand. Förvärvet blir First Camps sjunde destination i Dalarna.

Leksand Strand ligger fint vid Siljan och består av cirka 222 stugor, 400 campingtomter samt 20 glampingtält.

”Sveriges mest upplevelserika familjeresort”

Pressmeddelanden från First Camps förvärv börjar dugga tätare och nu i veckan kom åter ett. Den här gången gäller det koncernen Leksand Resort AB.

Leksand Resort är den sjunde destinationen i Dalarna och här har utvecklingen gått stadigt framåt de senaste åren och man förväntas omsätta cirka 150 miljoner kronor i år.  

Koncernen som består av Leksand Strand camping och stugby, Leksand Sommarland, hotell- och konferensanläggningen Moskogen samt Mat vid Siljans restaurangverksamhet ämnar skapa "Sveriges mest upplevelserika familjeresort". 

Leksand Resort är en välskött verksamhet med stark marknadsposition, god lönsamhet och ljusa framtidsutsikter. Som ny ägare kan vi tillföra kapital till fortsatta investeringar, och vi ser flera samarbetsområden med vår övriga verksamhet. Som ett exempel kan vi paketera boende på våra övriga sex destinationer i Dalarna med biljetter till Leksand Sommarland. Leksand Resort kommer att styras som ett eget dotterbolag i vår koncern, under eget varumärke och med samma lokala team som idag”, säger First Camps koncernchef Johan Söör.

”Det känns helt rätt att nu lämna över till First Camp-koncernen, som har finansiella muskler att fortsätta satsa på Leksand Resort och ta verksamheten vidare till nya höjder. First Camp har mycket kompetens och har redan många bäddar i Siljansbygden vilket kommer att ge goda samordningsvinster och fantastiska möjligheter att utveckla Leksand Resort med dess alla verksamheter. Jag har också tackat ja till att fortsätta i Leksand Resorts styrelse och ser fram emot att bidra i den fortsatta utvecklingen”, säger Leksand Resort AB:s nuvarande styrelseordförande Kent Lövgren som även representerar säljargruppen.

”Jag och mina kollegor i ledningsgruppen är väldigt glada över den här lösningen och det känns bra att våra nya ägare vill behålla vårt nuvarande varumärke och fortsätta bygga vidare på den starka marknadsposition Leksand Resort har idag. Vi är övertygad om att tillsammans med First Camp-koncernen är framtiden mycket ljus”, säger Leksand Resort AB:s VD Rony Forsberg.

Leksand Resort kommer ligga utanför obligationsstrukturen i First Camp Group AB och kommer istället ägas av systerbolaget United Camping Campsite HoldCo AB.