1. Hem
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. First Camp går in i sitt tredje nordiska land - Norge

First Camp går in i sitt tredje nordiska land - Norge

— 11/02-2022
Norsjö Ferieland
Den nyförvärvade campingen är Norsjø Ferieland i Telemark i södra Norge.

I ett pressmeddelande meddelar First Camp att man nu i februari tar över en camping i sydöstra Norge och att fler är på gång. Då många norrmän redan kommer till First Camps destinationer i Sverige och Danmark så tyckte campingkedjan att det var dags att även gå in i Norge. Bolagets huvudägare, Norvestor, är dessutom baserade i Norge. 

Johan Söör, VD, First Camp
Johan Söör, vd, First Camp

Vi har tittat på den norska marknaden ett tag och det känns fantastiskt kul att Norge nu blir vårt tredje land. Norska campare är redan idag en viktig målgrupp för oss och nu kan vi erbjuda dem ett First Camp-alternativ även på hemmaplan. Detta är vårt första steg mot att bli en stor campingkedja även i Norge”, säger First Camps VD Johan Söör.  

Campingen man har förvärvat är Norsjø Ferieland i Telemark i södra Norge. Norsjø Ferieland har 260 campingtomter, 32 stugor, restaurang och Norges enda ziplinebana för wakeboard. Campingens placering lockar gäster från Osloregionen och det norska västlandet. Nuvarande ägare, Vebjørn Hagen och Marita Veum, kommer att fortsätta arbeta inom First Camp.

First Camp har ambitionen att växa kraftigt i Norge de närmaste åren och siktar på att ha ett tiotal destinationer i Norge inom tre-fem år.

Ola Bååth, investeringschef, First Camp

Det blir allt viktigare i campingbranschen att ha en stor bokningskanal online, och First Camps hemsida är redan idag den största bokningskanalen för camping och stugboende i Skandinavien. Tack vare denna starka position och First Camps välkända varumärke kan nya gäster hitta till de campingar vi förvärvar”, säger Ola Bååth, investeringschef i First Camp.