First Camp har förvärvat Grönklittsgruppen

— 27/04-2021

Grönklittsgruppen - med skidanläggningarna i Orsa-Grönklitt och Tänndalen samt Orsa Rovdjurspark och nio campinganläggningar i Sverige – har förvärvats av United Camping-koncernen (First Camp).

Mari Tara
Mari Tara, vd, Grönklittsgruppen

Beskedet kom i början av mars, men då villkorat av Konkurrensverkets godkännande.

- Grönklittsgruppen är en fin och välskött verksamhet som vi ser mycket utvecklingspotential i, både skiing & outdoor och camping. Avsikten med vårt ägande är att bidra på bästa sätt till att utveckla Grönklittsgruppen och arbeta för att långsiktigt stärka den lokala verksamheten genom investeringar, kommenterar United Camping-koncernens styrelseordförande Karl Svozilik den nu genomförda storaffären inom svensk besöksnäring.

Totalt handlar förvärvet om 39,7 procent av aktierna i Grönklittsgruppen. Affären befäster ytterligare United Campings ledande position i branschen, som härmed utökar den redan befintliga verksamheten om 45 destinationer i Sverige och Danmark.

Såväl United Camping-koncernens vd Johan Söör som Grönklittsgruppens vd Mari Tara är nöjda med affären.

Johan Söör, vd, United Camping
Johan Söör, vd, United Camping (First Camp)

- Grönklittsgruppen har många fina anläggningar och vi är mycket nöjda med att nu bli huvudägare i bolaget, uttalar Johan Söör.

- Jag välkomnar United Camping-koncernen som ny huvudägare i Grönklittsgruppen och hoppas att detta kan bli en katalysator för att fånga all den utvecklingspotential som finns både i vår skiing & outdoor- och campingdel, säger Mari Tara.

Den 20 april meddelade Konkurrensverket sitt godkännande av affären.

Taggad i: Nytt i branschen