1. Hem
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. First Camp söker 1 200 sommarjobbare

First Camp söker 1 200 sommarjobbare

— 25/01-2022

Söker du sommarjobb? Känner du någon som söker sommarjobb? Från 28 januari till 20 februari går det att söka till de 1 200 lediga tjänsterna på någon av First Camps 55 destinationer. Inga CV:n efterfrågas. First Camp rekryterar genom kvalificeringsfrågor.

First Camp förväntar sig en rekordsommar år 2022. Därför söker man nu 1 200 medarbetare under årets högsäsong – 1000 i Sverige och 200 i Danmark. Det handlar om jobb i receptioner, restauranger, inom städning, på minigolfbanor och utomhusbad samt i vaktmästerier.

Behov av engagerade medarbetare

Johan Söör, VD, First Camp
Johan Söör, VD, First Camp.

- Många återkommer år efter år till oss, och flera av destinationscheferna har en gång i tiden börjat som sommarjobbare. Det är jag väldigt stolt över! Och när vi mäter medarbetarnöjdhet hamnar vi långt över snittet oavsett vilken bransch vi jämför oss med. Ett facit på att vi gör rätt saker och att det är roligt att jobba hos oss, säger First Camps HR-chef Hanna Bäckhage.

- För den som vill göra karriär inom First Camp finns det med andra ord goda karriärmöjligheter. Vi är alltid i behov av engagerade medarbetare som vill vara med och fortsätta bygga norra Europas största campingkedja, säger vd Johan Söör.

Bli en i gänget på First Camp.
Bli en i gänget på First Camp.

Kvalificeringsfrågor istället för CV

Hanna Bäckhage, HR-chef, First Camp

Redan inför högsäsongen 2021 tog First Camp emot 12 000 ansökningar. I år förväntar man sig ännu fler. Dels på grund av trenden att semestra på campinganläggningar, dels på grund av att First Camp stadigt växer. År 2017 hade man fjorton destinationer. Idag är destinationerna sammanlagt 55 stycken i Sverige och Danmark.

Nytt för i år är att First Camp inte vill se de sökandes CV:n. Istället baseras rekryteringsprocessen på kvalificeringsfrågor. Därefter följer rekryteringsträffar ute på campinganläggningarna. Där får de utvalda bekanta sig med First Camp och öva på samspelet med de eventuella framtida arbetskamraterna.

- Vi vill ta de sökande till den viktigaste platsen vi vet – själva campingen, säger Hanna Bäckhage.

Rekryteringen börjar den 28 januari och pågår till den 20 februari. De lediga tjänsterna publiceras på firstcamp.se/jobb.

- Nedräkningen till Skandinaviens roligaste sommarjobb har börjat, hälsar Hanna Bäckhage.

 

Taggad i: Nytt i branschen