1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. Sex ytterligare saker att upptäcka i Alicante

Sex ytterligare saker att upptäcka i Alicante

— 08/02-2024
Ta en utflykt till Benidorm

Basilika Santa Maria

Besök den fina kyrkan, som numera är en basilika, i centrala Alicante.

Där kyrkan idag står fanns tidigare en moské. Den är varken stor eller prålig men ändå värd att besöka. Öppettiderna är dock något oklara och stämmer inte alltid överens med vad som står på dörren. Däremot finns det mysiga fik i närheten ifall du vill vänta om den är stängd när du passerar. År 2007 förvandlades den från kyrka och fick istället titeln Basilika. Det är en typ av hederstitel för extra viktiga kyrkor.


The Ocean Race Museo

Intresserad av segelbåtar och sjöliv? Då är detta något som verkligen är värt ett besök.
Även om man inte är intresserad av båtar så har nog alla hört om the ocean race.

Detta museet invigdes år 2012 och förmedlar regattans historia från 1973 fram till idag. Detta är ett måste för alla som är intresserade av båtar, tävlingar och teknik. Alicante är startskottet för tävlingen och har varit det sedan 2008 så det är väldigt passande att museet ligger just i den staden. Att promenaden ut till museet är väldigt trevlig är bara ytterligare en väldigt trevlig bonus.

 

Hitta en trevlig Gastrobar

Besök en av gastrobarerna för en smarrig matupplevelse.

La Terreta är en av många gastrobarer som överraskar. Vin paras tillsammans med tapasrätter i en trevlig miljö. Spanien är vida känt för sina tapas och de serveras överallt. Att välja just en gastrobar är ett bra alternativ för den som vill ha en kulinarisk upplevelse men ändå avnjuta något som inte är allt för avancerat. Dessutom kan maten paras till perfektion med olika typer av drycker.

 

Mercat Central d'Alacant

På farmers market kan man handla allt möjligt gott.
På farmers market kan man handla allt möjligt gott.

Så kallade ”Farmers Markets” finns det gott om i hela världen. Det är hit som lokalbefolkningen och turisterna samsas vid båsen om att köpa frukt, grönsaker och allt däremellan. Självklart finns det också diverse souvenirer och småsaker som du kan köpa med dig hem. Livlig plats på ett bra sätt som hjälper dig att skapa trevliga minnen under din vistelse i Alicante.

 

Playa de San Juan

Med solen i ansiktet och sand mellan tårna så är Playa de San Juan en härlig utflykt

Sandstranden som sträcker sig kilometervis och som dessutom är bred. Vattnet kanske inte uppnår tropisk hetta men lockar ändå badsugna dagligen. Ifall du inte har egna solstolar med dig går det bra att hyra på plats. Det är här som du njuter av Alicante när det är som bäst – med solen i ansiktet och sand mellan tårna. Självklart finns det också ställen där du kan äta en bit mat och komma undan solen för en stund.

 

Ta en utflykt till Benidorm

Ett besök till Benidorm är inte långt bort från Alicante.

Ynka 45 minuter från Alicante ligger den livliga staden Benidorm. Det är hit många söker sig som vill uppleva nattlivet till max. En bra förklaring om man ska jämföra de båda städerna är att läsa reportaget som publicerats i Min Husbil i Sverige tidigare genom att klicka på länken som tar dig direkt till artikeln i vår e-tidning.

Från pittoreska Alicante till livliga Benidorm

Taggad i: Europa  Lista  Tips