1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. För Whiskyälskaren - Ardbeg Embassy i Gamla Stan

För Whiskyälskaren - Ardbeg Embassy i Gamla Stan

— 10/10-2022

Även om restaurangen och puben Ardbeg Embassy specialiserar sig på whisky så finns det mycket mer här än just denna starka dryck. Vackert belägen i Gamla Stan i Stockholm serveras också god mat med mycket tema på vilt. Följ med Min Husbil i Sverige på ett besök.

Restaurangen är både fin och välbesökt.

Whiskyprovningar på hög nivå

Det finns 400 olika singel malt whisky att välja mellan.

Med tanke på att det finns 400 olika singel malt whisky att välja mellan så är detta troligtvis likt himmelriket för den som gillar att avnjuta denna typ av dryck. Du betalar per centiliter och priserna är verkligen varierade. Billigaste alternativet är 25 kronor och då får du till exempel en Tomatin Legacy eller en centiliter Jameson. Sedan går priset uppåt och landar slutligen på hisnande 7 000 kronor för en ynka centiliter. Då är det 50-årig Highland Park som kittlar smaklökarna. Det går bra att boka en provning för 2 000 kronor men då tillkommer priset för whisky och mat. Men det går exakt lika bra att bara gå dit och välja och vraka i menyn.

Andra alkoholhaltiga drycker

För oss blev det ett glas prosecco och en IPA från Nacka Berghagens.

För den som inte vill ha whisky finns det också väldigt många andra alternativ. Idag blir det prosecco och en IPA från Nacka Berghagens, Däremot finns det många inne på restaurangen som njuter av olika typer av whisky - diskuterar sinsemellan och jämför de olika färgerna innan de smakar. Bartendern berättar också att folk kommer hit från hela Europa. Nyligen fanns det personer här från Portugal som hade hört talas om Ardberg Embassy. Och nog är det högst troligt med tanke på att det finns ett imponerande utbud på whisky här.

Ät en middag med fokus på vilt

Rydberg är tärnad hjort sprayad med Ardbeg Ten-öl.
Torskrygg med vitvinsås, smörbakad rödspetskål samt potatisstomp med västerbottenost. Mums.

Självklart finns det mat här också och bäst av allt - de serverar lunch till ett lägre pris på vardagarna. Denna dag väljer en av oss att smaka Rydberg på hjort medan den andra väljer torskrygg. Rydberg är tärnad hjort sprayad med Ardbeg Ten-öl. Där finns ölbrässerad smålök och en senapskräm. Det smakar helt enkelt ljuvligt. Torskryggen är heller ingen besvikelse. Den serveras med vitvinsås, smörbakad rödspetskål samt potatisstomp med västerbottenost. Mätta i magarna är vi redo att fortsätta att utforska Gamla Stan och fortsätta utforska omgivning. En sak är säker… hit kommer vi igen. Vilket ställe.

Ardbeg ligger mitt i gamla stan och är väl värt ett besök.

Information om Ardbeg Embassy

Adress: Västerlånggatan 68, Stockholm. 

Öppettider: Måndag och tisdag: 15.00 - 22.00. Onsdag och torsdag: 15.00 - 23.00. Fredag och lördag: 12.00 - 00.00 och söndag 12.00 - 22.00.

Hemsidahttps://ardbegembassy.se/

Taggad i: Sverige  Tips  Upplevelse