1. Hem
 2. /
 3. Nyheter
 4. /
 5. Golfhäftet lanserar Tyskland som ny golfdestination och tipsar om 4 golfbanor för husbilsåkaren

Golfhäftet lanserar Tyskland som ny golfdestination och tipsar om 4 golfbanor för husbilsåkaren

— 08/04-2022

Planerar du att resa runt i Europa i sommar och spela golf så är Tyskland en bra startpunkt. Här får du 4 tips från Golfhäftet på golfbanor med parkering för husbilar och där du kan spela till halv greenfee. Utöver dessa lanseras 96 andra golfbanor i Tyskland i sommar.

Om du åker söderut i Europa i sommar och är sugen på att spela golf så kan det vara bra att veta att Golfhäftet till sommaren lanserar Tyskland som ny destination med 100 anslutna golfbanor.

Istället för att stressa ner till Medelhavets golfbanor kan du nu spela dig igenom Tyskland på vägen ner. Här kommer du att passera fantastiska vyer och olika landskap, från det relativt platta landskapet i norr till det böljande inlandet till kullarna och bergen i söder. Här finns linksbanor, tuffa mästerskapsbanor och njutningsfulla parkbanor. Många banor ligger dessutom i anslutning till unika slottsmiljöer. Vill inte alla i sällskapet spela golf finns det också en stor turistvariation: upptäck natur, historia, konst och kultur.

Nedan finner du 4 fantastiska golfbanor som du kan besöka med Golfhäftet. Dessutom erbjuder dessa golfklubbar parkeringsplatser för husbilar och camping. Så detta är perfekt för dig som vill kombinera din semester med golf!

1. Golf & Country Club Brunstorf

Strategiskt placerade vattenhinder och prövande greener blir en rolig och härlig utmaning.

Mästerskapsbanan följer markens lätta, naturliga ondulering och passar alla olika åldersgrupper då den är lätt att gå. Strategiskt placerade vattenhinder och prövande greener blir en rolig och härlig utmaning. 

Golfare som kommer hit njuter av en fin planerad bana som ger en intressant och spännande upplevelse för alla åldrar och förmågor. Vi har också en kortare men utmanande turneringsbana – kanske även för en snabb, avslappnande runda på kvällen innan ni besöker vår härliga klubbhusmatsal och bar? Här finns stora tv-skärmar för att ta del av det senaste sportevenemanget över en drink eller en bit mat. 

 • 18-håls mästerskapsbana (Par 73)  
 • 9-håls bana (Par 64)
 • Lektioner för alla spelare i alla åldrar och förmågor
 • Besök vår välsorterade Pro Shop!
 • Koppla av i vår bekväma restaurang och bar F
 • Gym och bastu
 • Hyrvagnar och golfbilar
 • Parkering för husbilar & husvagnar
 • Din hund är varmt välkommen att följa med dig på din runda

Golf & Country Club Brunstorf är även det perfekta stället för dig som vill kombinera camping och golf! Besök vår golfanläggning, oavsett om det är med husbil eller husvagn, och stå på en skyddad plats på vår parkering för 10 €/natt inkl. el och tillgång till duscharna i klubbhuset. Färskt vatten och avfallshantering på begäran. Detta erbjudande finns endast tillgängligt för golfare!

2. GOLF Fleesensee

Här kan du övernatta i ett lugnt naturlandskap direkt framför golfbanan!

Belägen mitt i den fantastiska naturen i Mecklenburgs sjödistrikt erbjuder Hotels & Sportresort Fleesensee en spännande och varierad golfglädje för alla golfare på alla nivåer med tre 18-håls och två 9-hålsbanor. Här finns ett stort träningsområde med en cirkulär driving range med en diameter på 400 meter, den senaste tekniken med TrackMan 4, en

inomhussimulator och en modern golfakademi under ledning av den trefaldige European Tour-vinnaren Sven Strüver – som garanterar optimal träning.

Här finns även en utökad ProShop och ett stort utbud med golfbilar och vagnar som går att hyra. I klubbrestaurangen "Genusswerkstatt" serveras utmärkt handgjord gastronomisk mat med färska regionala ingredienser och smaker, vars inspiration kommer från alla hörn av den kulinariska världen. Många av ingredienserna kommer från vår egen ekologiska odling. Spela ditt livs golf här hos oss!

För er med husbil, se hit! På Golf Fleesensee har vi nyligen lagt särskilt asfalterade tomter på över 70 m² nära tillhands. Här kan du övernatta i ett lugnt naturlandskap direkt framför golfbanan!

3. Zollmühle Golf Club  

Banan ligger i Swabian Rezat-dalen, på kullarna som omger dalen. Gamla träd varvas med pittoreska vyer över flodslätten och barockstaden Ellingen.

Endast 35 minuter från Nuremberg och 50 minuter från Ingolstadt, i utkanten av Nyfrankiska sjödistriktet, ligger Zollmühle Golf Course - en av de vackraste golfbanorna i Mellersta Franken.

Golfbanan, som drivs som ett familjeföretag, har funnits sedan 1989 och firade sitt 30-årsjubileum 2019. Under åren har golfbanan Zollmühle kontinuerligt byggts ut. Idag består den av en 18-håls Par 72 mästerskapsbana, en allmän 9-håls kortbana som även passar "icke-golfare", en stor driving range med utslagsplatser med gräs samt flera putting greener och träningsområden.

Banan ligger i Swabian Rezat-dalen, på kullarna som omger dalen. Gamla träd varvas med pittoreska vyer över flodslätten och barockstaden Ellingen. Den utmanande och varierande bandesignen med sina många vattenhinder bjuder in till en spännande och rolig runda!

Det är inte konstigt att anläggningen röstades fram som vinnare i ”Welcome Culture” av Golfpost Community för 4:e gången i rad i januari 2022, som en av de 22 bästa golfklubbarna bland de tysktalande länderna.

Det finns plats för 16 husbilar (upp till 10 m långa) på den asfalterade planen som skapats speciellt för husbilar. Här finns även elstolpar och färskvattenstation!

4. Golf-Club Bad Salzdetfurth-Hildesheim e.V.

En bana som får varje golfares hjärta att slå lite extra!

Vid foten av Harzbergen, omgiven av ängar och skogar, ligger Golf-Club Bad Salzdetfurth-Hildesheim e.V., som firar 50-årsjubileum i år. Banan erbjuder spelare på alla nivåer en fantastisk golfupplevelse.

De 18 hålen är lika varierande och intressanta som landskapet. Här kan du förvänta dig en blandning av utmanande hål, fantastisk panoramautsikt och bokskogens naturliga charm. En bana som får varje golfares hjärta att slå lite extra!

För gäster med husbil finns 4 rymliga parkeringsplatser på golfbanan. Även stora husbilar upp till 10 m långa är inga problem! Parkeringsavgiften är 10 €/dag och inkluderar även en kupong på 5 € på restaurangen. På parkeringen finns elanslutning men tyvärr ingen sopstation.

Golfclub Jakobsberg figurerar ofta i topplistor över Tysklands vackraste golfbanor.

Golf blev väldigt populärt under pandemiåret 2020 i Tyskland, enligt Golfmarkt Deutschland 2021-rapporten upplevde man den största ökningen av golfspelare sedan 2012. Trots att det har ökat så mycket så har man under pandemin saknat golfturister från de nordiska länderna och ser gärna att de kommer tillbaka.

- 100 signade golfbanor ger oss en raketstart med Tyskland som golfdestination. Bland de anslutna klubbarna finns till exempel Krause-parkbanan Golf Club Hardenberg, inlandsbanan Haxterhöhe Links med 120 potbunkrar, samt Robert Trent Jones designade Golfclub Jakobsberg som ofta figurerar i topplistor över Tysklands vackraste golfbanor. Klubbarna är otroligt taggade på att ta emot golfturister igen efter ett år med ovanligt få utländska besökare, berättar Johan Brandeby.

I Tyskland varar säsongen i allmänhet längre än i stora delar av Sverige och många har öppet året om. 

Vad är Golfhäftet och hur fungerar det?

Golfhäftet ger dig möjligheten att spela golf till halv greenfee på närmare 1200 golfbanor i Europa. Du betalar endast 495:- för Golfhäftet, vilket betyder att du redan efter 2-3 golfrundor sparar pengar. Du bokar tid eller besöker den golfklubb du vill spela. På golfbanan visar du upp Golfhäftet-kortet eller bekräftelsen i Golfhäftet-appen och spelar därefter till halv greenfee.

Taggad i: Resenytt  Tips  Pressmeddelande