Jävre ställplats är Årets ställplats 2020

— 08/10-2020

För första gången sedan tidningen Husbil & Husvagn introducerade tävlingen Årets ställplats har en ställplats i Norrland vunnit. Vi säger grattis till Jävre ställplats i Norrbottens län.

År 2009 utsågs den första vinnaren i tävlingen Årets ställplats och innan årets tävling har alla vinnare legat söder om Dalälven. Först ut med att ligga norr om densamma är årets vinnare, Jävre ställplats, i Norrbottens län.

Tävlingen Årets Ställplats tillkom för att premiera initiativ till ställplatser för husbilar runt om i landet. När Husbil & Husvagn startade tävlingen var begreppet ställplats i det närmaste okänt men idag vet de flesta vad det handlar om. Det är alltså en form av övernattningsplats för främst husbilar som ofta ligger nära centrum, en sevärdhet eller ett besöksmål. Serviceutbudet kan vara högst varierande men gemensamt för alla är att det är tillåtet att övernatta i sin husbil. En del ställplatser är gratis medan andra kan kosta upp till ett par hundra kronor.

Under tidigare år har majoriteten av rösterna i tävlingen registrerats under mässan Elmia Husvagn Husbil som brukar gå av stapeln i början av september varje år, men i år har all röstning skett digitalt via Husbil & Husvagns webbsajt eftersom ingen mässa anordnades på grund av rådande pandemi.

I årets tävling kammade Jävre ställplats hem 28 procent av rösterna och fick därmed ett stort försprång ner till Kristinehamns ställplats som landade på 21 procent och blev en god tvåa.

– Vi är jätteglada för vinsten! Vår ställplats ligger väldigt fint vid havet men vi vågade inte riktigt hoppas att det skulle gå vägen i tävlingen. Känslan var att någon mer söderut skulle vinna, det är ju där flest folk rör sig, säger Samuel Hellström, en av tre delägare av Jävre ställplats.

Jävre ställplats ligger cirka 2 mil söder om Piteå.

Årets resultat:

Jävre ställplats, Norrbottens län: 28 %

Kristinehamns ställplats, Värmlands län: 21 %

Lyrestad, Västra Götalands län: 17 %

Visingsö ställplats, Jönköpings län: 21 %

Bisonfarmen i Gate, Västra Götalands län: 13 %

 

Taggad i: Pressmeddelande