Kroatien välkomnar när vi får resa igen

— 27/05-2020

Kroatiska Turistrådet vill ingjuta lite hopp i oss svenskar och välkomnar oss till Kroatien när de svenska restriktionerna mot utlandsresor släpper.

I Kroatien har livet så smått börjat återgå till det normala. Restauranger, marinor, campingar och hotell har börjat öppna upp och det är åter möjligt att resa kollektivt, både lokalt som nationellt. 

Man välkomnar såväl förstagångsbesökare som stamgäster till sitt färggranna land. Sedan nionde maj har 14000 utländska medborgare kommit till Kroatien, varav hälften är från Slovenien. 

Medborgare i EU/EES-länder är, oavsett avtal mellan länderna, välkomna att turista i Kroatien. För att komma in i landet ska utländska medborgare visa upp bekräftelse på semesterboende (campingar, hotell, lägenhet osv), inbjudan till affärsmöte, ägarbevis eller hyreskontrakt för hus eller lägenhet, etcetera. 

Hittills har 65 campingar (och 133 hotell) öppnat sina dörrar för turister och fler kommer öppnas vartefter. I juni väntas de flesta anläggningarna vara öppna. 

Så tills restriktionerna mot utlandsresor släpps får vi drömma oss bort till Kroatiens vackra natur!

Covid-19-läget i Kroatien

Samtliga inkommande resenärer får vid gränsen till Kroatien ett infoblad från Kroatiska Folkhälsomyndigheten med instruktioner om försiktighetsåtgärder för att förhindra smittspridningen. Kroatien har 2,244 bekräftade fall av coronaviruset, och 100 dödsfall. 2,035 personer har friskförklarats.    

Taggad i: Pressmeddelande  Europa