Lars Hörmander ny ordförande för HRF

— 12/11-2020

Husvagnsbranschens Riksförbund utsåg ny ordförande i början av november. Det är Lars Hörmander, inte minst bekant som stor förespråkare för tillskapandet av ställplatser runt om i Sverige.

Hörmanders branscherfarenhet är lång. Sedan 2011 anlitas han som projektledare för ”Husbilsdestination Sverige”, ett projekt som syftar till att utveckla husbilsturismen i landet. Då HRF ända sedan starten deltagit i projektet, har samarbetet varit nära.

Lars-Erik Hörmander

År 2015 mottog han utmärkelsen ”Årets Branschförflyttare” av SCR Svensk Camping. Utmärkelsen går till en person som på olika sätt har utvecklat och förflyttat branschens gränser. Han har även varit marknadschef för SCR Svensk Camping samt varit projektledare för TV-programmet ”Sommarpärlan” i TV4:s Nyhetsmorgon för en del år sedan.

Lars Hörmander ser fram emot att vara HRF:s ordförande under det närmaste året och att, tillsammans med förbundets medlemmar verka för fortsatt positiv utveckling av branschen. Han lovar också fortsätta sitt engagemang i ”Husbilskampen”, för att skapa en mer rättvis beskattning av husbilar, så att den svenska marknaden får samma förutsättningar som på andra europeiska marknader.

Utöver Lars Hörmander som ny ordförande tillträdde Christian Forsberg, Forsbergs Fritidscenter AB, som ny styrelseledamot samt Nils Ekstrand, Alde International AB, som suppleant.