1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. Mora Life Åmåsängsgården - nära till mycket men ändå långt bort

Mora Life Åmåsängsgården - nära till mycket men ändå långt bort

— 27/08-2021

På Mora Life lämnas ingenting åt slumpen. Många attraktioner och aktiviteter finns att tillgå samtidigt som det är stillsammt och naturnära på campingen. Här kan man promenera runt i omgivningarna och skapa nya minnen tillsammans med andra campinggäster. Fräscha faciliteter och stort utbud gör detta till en riktig fullträff.

Campingen ligger fint mitt i naturen men ändå nära Mora centrum.
Mora Life - En mindre men mer personlig camping strax utanför Mora.
Man kan hyra stuga och även en bastu för den som gillar det.
Restaurang och bar, Mora Life Åmåsängsgården.
Bredvid receptionen på Mora Life hittar man restaurangen.

Att det säljs glass och godis på en camping är inget ovanligt. Det är heller inte ovanligt att man kan köpa lite smått som kan tänkas behövas under en campingvistelse. Allt detta finns på Mora Life. Men det finns också någonting mer. Någonting som visar på att kreativiteten flödar här. Ägaren Christine säljer nämligen egendesignade smycken och hantverk i campingens reception. Och nog är detta ställe familjärt och ger ett varmt mottagande – redan innan husbilen parkerats och semestern börjat.

Campingen i sig är inte så stor men här finns också en stugby som gör att hela området blir som en egen liten by. Till centrala Mora är det inte mer än några kilometer men just här och just nu känns centrum långt borta.

Och nog är detta ställe familjärt och ger ett varmt mottagande – redan innan husbilen parkerats och semestern börjat.

Siljan, Vasaloppsmålet och Moraknivar

Mora centrum.
Mora centrum har en mysig stadskärna som väntar på att utforskas.
Morakniv och stekgaffel.
I Mora finns såklart en butik för Moraknivar.

Siljan breder ut sig alldeles intill och ett perfekt sätt att börja utforska är en promenad längs med sjön. Eller varför inte snöra på sig skridskorna och ta en tur på självaste sjön – förutsatt att du kommer på vintern och att det inte finns för mycket snö som täcker isen. Om så är fallet går det utmärkt att besöka de plogade skridskobanorna i Saxviken och på Orsasjön. Under vinterhalvåret går det också bra att träna längdskidåkning och för den som är intresserad av alpin skidåkning så finns Gesundas backar cirka 20 minuters bilväg härifrån.

Kanske finns det även ett intresse av att besöka staden för självaste Vasaloppsmålet – Mora.

Stadskärnan bjuder på en mysig promenad med många varierande butiker. Självklart finns en affär som endast säljer den världsberömda Morakniven. Visste du att Moraknivar inte endast används för att tälja dalahästar och ute i vildmarken utan att de även finns som köksknivar?! Under ett besök till Mora går det inte att undgå att stöta på Anders Zorns anda. Konstnären och hans fru gjorde ett stort intryck i staden och idag finns flera platser att besöka, bland annat makarna Zorns hem samt museet som är tillägnat konstnären. Familjen Zorn var, under sin livstid, väldigt engagerade i Mora och det är tack vare deras ekonomiska bistånd som Mora Folkhögskola startade.

Tomteland, minigolf och vacker natur

För den som reser med mindre barn är Tomteland ett utmärkt besöksmål. Beläget vid Gesundaberget och öppet både under sommar och vinter. Tomteland kan liknas lite vid en sagovärld. Här finns, förutom tomtar, andra figurer så som till exempel häxor och troll. Det bjuds dagligen på levande teater av olika slag. Det finns mycket att göra, både i och utanför Mora. Och det finns också mycket att hitta på inne på campingen. Ifall väder tillåter kan man roa sig med minigolf och låta vinnarskallen titta fram. Efter lite spelande kan ett alternativ vara att besöka campingens restaurang och smaka på någon av deras stenugnsbakade pizzor. Att spendera sin semester på Mora Life är det perfekta alternativet för den som vill ha nära till stan men som ändå vill komma ut i naturen. Ett stort plus är att samtliga faciliteter är superfräscha och nyrenoverade och gör hela vistelsen till en fröjd.

Mora Life Åmåsängsgården
Gå ut och gå, fiska eller varför inte läsa en bok på en av bryggorna.

Vid ett besök på sommaren är höjdpunkten att ta sig de 150 meterna ner till stranden. Tack vare att det är långgrunt så är det perfekt för barnfamiljer. Och frågan är ifall det finns ett bättre ställe att slå sig ner på och läsa en god bok eller bara njuta av naturen och det som den har att erbjuda.

Information om Mora Life - Åmåsängsgården

Adress:              Åmåsängsvägen 90, 792 34 Mora.

Pris:                   Husbil inklusive el från 325 kronor/natt.

Faciliteter:        Servicehus med dusch och toalett. Sällskapsrum med TV samt familjerum.  Latrintömning och gråvattentömning. Bastu finns att hyra samt tvättstuga.

Webbadress:     www.moralife.com

Taggad i: Camping