Ny VD på Husbilslandet i Kristinehamn

— 20/03-2020

Han heter Jörgen Andersson och tillträdde i mitten av februari som ny VD på Husbilslandet i Kristinehamn, en helt ny bransch för honom. - Jag ser fram emot att få vara med och sälja in drömmar hos människor som kanske sålt sitt hus, flyttat till mindre boende och köper en husbil. Det ska bli jättekul! säger Jörgen Andersson.

Bred erfarenhet av personal- och ledningsfrågor

De senaste åren har Husbilslandet genomgått en kraftig expansion, både vad gäller verksamhetens utveckling och antal anställda. För att ytterligare kunna fortsätta den positiva utvecklingen och för att få den nya organisationen att sätta sig, började man under fjolårets höst rekryteringsarbetet för att hitta en ny VD. Vid årsskiftet blev det klart.
- Vi fastnade för Jörgen Andersson som person och vi är övertygade om att hans breda erfarenhet av personal- och ledningsfrågor kommer att vara värdefulla för oss på Husbilslandet. Vi känner oss väldigt nöjda med rekryteringen, säger försäljningschef Jonas Pettersson. 

Jörgen Andersson, ny VD på Husbilslandet.
Jörgen Andersson

Värnplikten och yrkesofficer på A9 i Kristinehamn

Jörgen Andersson har en bred bakgrund och är även bekant med Kristinehamn. Här gjorde han värnplikten i slutet av 1980-talet och fortsatte som yrkesofficer på A9 i Kristinehamn ända till 2005, då regementet flyttades till Boden. Redan under dessa år arbetade han främst med stabs- och ledningsfrågor. Senare arbetade han med personalfrågor inom Arbetsförmedlingen i Karlstad. Stor del av hans yrkesbana har handlat om organisationsfrågor och att få chefer och ledningsgrupper att arbeta mot samma mål:.
- Det är lätt att man fastnar i Excelblad, men jag är intresserad av vad som finns bakom siffrorna och hur personalen mår. God kommunikation och arbetsmiljö är av stor vikt för att uppnå bra resultat. 

Nu har han tagit steget in i en helt ny bransch; fritidsfordon. Han tycker det ska bli spännande, men är också ödmjuk inför sin nya roll. Inledningsvis lägger han mycket tid på att lära känna personalen och sätta sig in i verksamheten:
- För att kunna se vad som fungerar bra och vad vi kan göra annorlunda. 

Växte upp med husvagn

Vilka egna campingerfarenheter har då Husbilslandet nye VD?
- Jag växte upp med husvagn och vi campade ofta på Skrea Camping i Falkenberg. Vi var sju stycken i familjen som trängde ihop oss. Jag och styvbrorsan fick ofta tälta utanför, eftersom alla inte fick plats i husvagnen, säger Jörgen Andersson med ett skratt. Tidigare VD Nils-Olof Persson ingår fortsatt i ägartrion tillsammans med Niklas Olsson och Jonas Pettersson. Han fortsätter också att vara verksam i företaget. 

Taggad i: Nytt i branschen