Red Dot Award till Laikas Ecovip

— 20/04-2021

Laikas Ecovip har tilldelats det prestigefyllda designpriset Red Dot Award i kategorin ”Produktdesign husbilar och husvagnar”. Med ansökningar från fler än 60 länder, säger utmärkelsen en hel del om Ecovips fina och smarta design.

Juryn föll för Laika Ecovip Space Concept.

Juryn föll för Laika Ecovip Space Concept, där Laikas arkitekter och designers verkligen levt sig in i husbilens invånare och byggt husbilen runt dessa för maximal komfort.

Som den över två meter breda vindrutan som ger panoramautsikt och ett mycket generöst ljusinsläpp. Dessutom har avståndet mellan ratt och vindruta minskats med sjutton centimeter, för att ytterligare förbättra sikt och vy vid körning.

Ännu mer ljusinsläpp skänker det stora högra fönstret i loungen, vilket numera är standard.

Ecovips rymliga dinette har inställbara och ergonomiska sittplatser samt en soffa med plats för fem sittande. Öppenheten mellan förarhytt och lounge i kombination med enhetlig design skänker en känsla av rymd.

I sovrummet har förvaringsutrymmet optimerats tack vare en praktisk utdragbar garderob. Mer plats fås också genom ett hopfällbart sängsteg. Den multifunktionella toalettdörren gör det möjligt att helt separera sovrummet från resten av fordonet, vilket skänker en känsla av avskildhet.

De nya Ecovip-modellerna – nio stycken – lanserades i fjol och erbjuder ett flertal olika lösningar, inte minst för sängar och sovrum.

Taggad i: Nytt i branschen