Rekordår för Knaus Tabbert 2019 – och optimismen fortsätter

— 20/03-2020

Under fjolåret tillverkade Knaus Tabbert fler än 26 000 husbilar, husvagnar och CUV:s (Caravanning Utility Vehicles). Försäljningssiffrorna slog rekord och i tyska Jandelsbrunn ser man med stor optimism och tillförlit fram emot år 2020.

Belönades för sina många innovationer

Innevarande år började i allra bästa stil. PÅ CMT-mässan i Stuttgart i januari satte man nytt rekord i antal sålda enheter under mässdagarna. Dessutom belönades man för sina många innovationer.

Den allra senaste av dessa innovationer har Knaus Tabbert hämtat från den traditionella bilindustrin. Det handlar om en spänning på 48 Volt ombord på fordonen, ett system som man har tagit fram i samarbete med Bosch Engineering och som innebär att man kan vara självförsörjande med energi betydligt längre. Inom bilindustrin anses detta vara den viktigaste tekniken för att möjliggöra elektromobilitet och automatiserad körning i kombination med låga utsläpp.

Systemet består av en elektrisk axel, modern sensorteknik och litiumbatterier från Bosch. Oavsett fordon genererar systemet elektrisk energi, där batterierna laddas både under körning och genom energiåtervinning under bromsningsprocessen. Lagrad energi kan sedan användas till att driva annat i husbilen. Upp till åtta stationära litiumjonbatterier, säger Knaus Tabbert, garanterar maximal flexibilitet. Dessutom kan systemet utvidgas med bärbara batterier av samma kaliber, batterier som kan laddas i hemmet eller via eluttag i husbilen.
”Ingen annan tillverkare av husbilar och husvagnar arbetar för närvarande med denna banbrytande teknik”, säger man på Knaus Tabbert.

Alla fordon utrustade med laddningsförstärkare som standard

Ännu en nyhet för 2020 är att alla Knaus Tabberts husbilar och CUV-fordon är utrustade med laddningsförstärkare som standardfunktion, vilket tillåter snabbare och säkrare laddning. Dessutom är alla fordon utrustade med vattenfiltret BWT (Best Water Technology), för att säkerställa rent vatten ombord. För äldre modeller erbjuds ett kit för eftermontering.

Årets modeller av husbilar från Knaus och Weinsberg utrustas med en hållare i aktern, med svängbar arm för exempelvis cyklar och transportlådor, liksom ett integrerat släp. Med en enkel knapptryckning vrids bäraren automatiskt från sin plats under stötfångaren.

LED-lampor i såväl strålkastare som baklyktor är ännu en innovation som finns på vissa modeller, liksom ett säkrare låssystem för hyttdörrar och en bekvämare och praktisk lösning för att lyfta ut husbilarnas gasflaskor.

Taggad i: Nytt i branschen