1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. Res bakåt i tiden i Frankfurt med TimeRide

Res bakåt i tiden i Frankfurt med TimeRide

— 31/08-2023
På TimeRide i Frankfurt kan man åka tillbaks i tiden och se hur det såg ut förr.

Följ med in till familjen Riedals affär där det finns exotiska varor och väldoftande kryddor. Resan fortsätter bakåt i tiden till revolutionen år 1848. Slutligen en tur genom staden år 1891 med häst och vagn. Häftig upplevelse är bara förnamnet.

Resan börjar i en gammal affär.

Den unika och antika affären

Guiden leder oss in i en väntsal. Vi får en tidning att läsa under tiden som vi väntar på att det ska bli vår tur. Tidningen berättar mer om vart vi ska förflytta oss och vi får nyheter om de svunna tiderna vi ska till. Knappt hinner vi börja läsa innan det är vår tur. Vi tas in i ett rum. Ett rum som är en gammal affär. Det doftar men det är svårt att sätta fingret på vart doften kommer från. Kanske är det en blandning av de gamla möblerna tillsammans med kryddorna som ger aromer ifrån varandra. Det står en gammal våg på bordet. Tillsammans med ”kassabiträdet” får vi dofta, klämma, smaka och känna på olika produkter. Vi får information om hur man handlade med varor och att tvålar var otroligt exklusiva.

Den elektroniska boken

I nästa rum lämnas vi ensamma. Det är ett enkelt inrett rum med en stor bok. I boken spelas en film. En film som visar olika anekdoter och historier ur Mr Theo Riedels liv. Vi får se hur Frankfurt förändras och moderniseras. Det är intressant och välgjort. Filmen är på engelska (som tur är) och det är enkelt att hänga med. Inne i rummet som föreställer Theos liv finns också böcker och tavlor utplacerade. Däremot finns det tyvärr ingen tid att gå runt och kika på dessa för så fort filmen är slut så slussas vi vidare mot nästa station och mot turens höjdpunkt. Det har blivit dags att bege sig in i den virtuella verkligheten och ta en runda inne i centrala Frankfurt.

VR är en sorts digitala glasögon som gör att du kan uppleva miljöer som du inte är i rent fysiskt.
Följ med på en resa tillbaks i tiden och se hur Frankfurt såg ut 1891.

Den superhäftiga VR-turen

Virtual Reality, som VR står för betyder helt enkelt virtuell verklighet. Vi får sätta oss i en gammal vagn och ta på oss glasögon. Plötsligt är vi inne i en annan värld och vi ser hästarna som är fastspända för att dra vagnen vi sitter i. Vi beger oss ut på vägarna. Vi rör på huvudet och tittar åt alla håll och kanter. Där och då slår det inte oss hur löjliga vi måste se ut där vi sitter i en vagn och tittar runt, vänder och vrider på oss. Men sanningen är att det känns overkligt och verkligt på en och samma gång. Det som förhöjer upplevelsen ytterligare är att vagnen också rör sig och vibrerar som att den vore ute på gatorna. Hjulen rullar över kullersten. Vi gör stopp för att hämta och lämna leveranser. Vi stannar och pratar med folk på gatorna och vi vinkar till förbipasserande. När vi når vårt mål får vi vara med på en invigningsceremoni med fyrverkerier och allt.

TimeRide Frankfurt

Det är svårt att förklara själva upplevelsen. Framförallt för någon som inte testat VR tidigare. Men oavsett så är det ett häftigt äventyr som passar både stora och små. Se till att boka din tur i förväg. Visserligen ligger själva TimeRide inne i centrum men de har begränsat antal platser och erbjuder bara ett visst antal turer per dag. Vissa av dessa är på engelska medan andra är på Tyska. På svenska finns det tyvärr inte men det går bra på engelska. Det är inget avancerat språk så det fördärvar inte upplevelsen även om du inte förstår allt som sägs. En annorlunda upplevelse under din resa till Frankfurt.

 

Hemsida: TimeRide Frankfurt

Taggad i: Europa  Upplevelse