1. Hem
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. Framtidstro i norr trots inställd Stora Nolia-mässa i år

Framtidstro i norr trots inställd Stora Nolia-mässa i år

— 14/05-2021

Trots att Stora Nolia ställs in även i år ser Nolias vd ljust på mässans framtid. – Framtidstron i norr ger stora möjligheter. Dessa kommer vi att ta tillvara under nästa Stora Nolia, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia AB som arrangerar mässan.

Stora Nolia som skulle hållits i Piteå i år skjuts fram ytterligare ett år. Detta är inget Nolias vd Jonas Dahlberg ser något positivt i. 

Jonas Dahlberg, vd, Nolia AB.
Jonas Dahlberg, vd, Nolia AB.

– Nästa Stora Nolia öppnar 6 augusti 2022 i Piteå och pågår i fem dagar, fram till 10 augusti. Nästa Stora Nolia i Umeå hålls 5–9 augusti 2023. Ingen trodde väl, vid samma tid förra året, att vi skulle vara i ungefär samma läge denna tid i år. Men det går inte att genomföra årets Stora Nolia hur gärna vi än skulle vilja, säger han.  

Jonas Dahlberg med personal är samtidigt fyllda med framtidstro för Norr- och Västerbotten, då det väntas en enorm tillväxt där de kommande decennierna. De är även ivriga att få börja göra mässor igen. 

– Vi arbetar hårt med att ta vara på alla de möjligheter som skapas i regionen genom bland annat nya infrastruktursatsningar och inom den nya, gröna industriella revolutionen som kommer att öka befolkningen på många platser och förändra hela Norrland.

Jonas Dahlberg berättar vidare att de kommer att bygga om och utveckla Stora Nolia med bland annat en livsstilsarena. Han fortsätter: 

–  Så snart vi kan göra mässor ska vi göra det, oavsett vad de heter. Eftersom vi tycker det är viktigt att våra utställare också får fortsätta göra affärer med Stora Nolias besökare redan i år, undersöker vi bland annat möjligheten i form av ett digitalt alternativ till mässa. Men inget slår en riktig mässa, och nästa Stora Nolia kommer att bli en folkfest och mässa av sällan skådat slag, säger Nolias vd och avslutar.