1. Hem
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. Sunlight lanserar hemmakontor på hjul

Sunlight lanserar hemmakontor på hjul

— 16/08-2021

Hemmakontor på hjul som ett modulpaket för husbilar. Multifunktionellt hopfällbart skrivbord som är utrustat med en extra skärm, laddningsalternativ för smarttelefon och andra enheter samt extra lagringsplats. Sunlight vill inte längre bara vara ett husbilsmärke. Sunlight ska vara ett varumärke som tillhandahåller progressiva mobila lösningar.

Sunlight home office on wheels
Fiffig lösning för att ta med sig kontoret i sitt mobila boende.

Under pandemin har många av oss upptäckt nya sätt att jobba, jämfört med de traditionella arbetsmetoderna. Man vill vara platsoberoende och därmed har efterfrågan på flexibla arbetsmiljöer ökat snabbt. Undersökningar utförda av den tyska sjukförsäkringen DAK visade under fjolåret att 56 procent av befolkningen anser sig vara mer effektiva när det arbetar hemifrån jämfört med om de sitter på kontoret.

Sunlights egen mobilkontorsundersökning visade parallellt att 76 procent av totalt 430 tillfrågade personer säger att de på grund av pandemin arbetar hemma, delvis hemma eller på annan ort. Före pandemin var motsvarande siffra 45 procent.

- Sunlight är ett ungt, framtidsdrivet varumärke, ett digitalt inbyggt varumärke. Vi satte oss ner för att diskutera vad som kommer att hända när de nya arbetsmiljöerna blir det nya normala – och vi ser en stor möjlighet för Sunlight att hjälpa till att forma framtiden, säger vd Stephan Brutscher.

Fabian Schweikert är digital mediedesigner knuten till Sunlight. Han menar att vi kommer att se en ytterligare ökning av det han benämner ”digital nomadism”:

- Sunlight-konceptet riktar sig till alla typer av yrken; de som kan arbeta externt och vill omdefiniera sin arbetsplats, men också säljare, forskare med fältarbete, byggledare, arkitekter. Istället för att bo på ett sterilt hotell erbjuder hemmakontoret på hjul en flexibel, professionell och bekväm lösning.

Taggad i: Nytt i branschen