1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. Svenskarnas favoritländer för camping

Svenskarnas favoritländer för camping

— 25/06-2024
Norge toppar listan över svenskarnas favoritresmål att campa i. Bild: Shutterstock

Forsbergs Fritidscenter gör tillsammans med Kantar Sifo flera undersökningar om svenskarnas campingvanor. Den här gången listar man svenskarnas favoritländer för camping i Europa.

Norge toppar listan över svenskars favoritresmål att campa i enligt en undersökning med över 1000 deltagare där 26 procent satt Norge som sitt förstahandsval. 

– Det är ingen överraskning att Norge är en populär destination för många svenskar när det gäller camping. Landets naturupplevelser är fantastiska, och det ligger på bekvämt avstånd med utmärkta förbindelser från stora delar av Sverige, säger vd Jonas Karlsson på Forsbergs Fritidscenter.

Italien kommer på andra plats med 17 procent och därpå följer Österrike, Danmark och Frankrike som alla hade 12 procent av rösterna. Jonas Karlsson säger att dessa länder har ett tätt nät av campingplatser, varav många är öppna året runt. Han fortsätter:

– Precis som Norge erbjuder de här länderna enastående natur och äventyr, vilket är exakt vad vi svenskar söker när vi campar utomlands – en unik campingupplevelse.

Populäraste campingländerna i Europa

1. Norge (26%)

2. Italien (17%)

3. Österrike (12%)

4. Danmark (12%)

5. Frankrike (12%)

6. Schweiz (11%)

7. Kroatien (10%)

8. Spanien (9%)

9. Tyskland (9%)

10. Irland (8%)

Taggad i: Lista  Europa  Camping