1. Hem
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. Tumbomässan inleder vårsäsongen

Tumbomässan inleder vårsäsongen

— 06/03-2023
Flygbild över Tumbo Husvagnars stora bygge.

Det som troligen är Sveriges största återförsäljarmässa går av stapeln i helgen utanför sörmländska Tumbo. – Vi kommer ha ett tjugotal handplockade utställare på plats som vi tror kan ge ett mervärde för våra besökare, säger Cecilia Östling, marknadsansvarig Tumbo Husvagnar.

Nu när Husbil Stockholm går av stapeln först i slutet av mars kan man säga att återförsäljarmässan hos Tumbo Husvagnar inleder vårsäsongen. Tumbo husvagnar ligger som namnet antyder vid den lilla sörmländska orten Tumbo. Har du åkt på E20 från Stockholm mot Göteborg så har du säkert sett Tumbo husvagnars stora bygge efter vägen, ett par mil väster om Eskilstuna.

Helgen 11-12 mars hålls Tumbomässan för nittonde gången, varav sjunde gången på det nya bygget. Mässan är öppen klockan 10 till 15 båda dagarna och det är gratis med både parkering och inträde. Som vanligt bjuder man på korv med bröd och gofika.

Mer än 300 husbilar, plåtisar och husvagnar finns att botanisera bland, varav ett 100-tal finns inomhus. Ett nytt märke hos Tumbo är Itineo som är med i franska Rapidogruppen. På mässan kan du se helintegrerade Spirit Edition. Från tyska Dethleffs finns också populära XLi 7850 nu även med låga långbäddar på plats.

Om en så stor husbil inte är aktuell utan man är på jakt efter en mer personbilsliknande bil med sovmöjligheter, så kallat Urban vehicles, finns Dreamer Cap Coast på plats. Den är 4.97 meter lång och har plats för fyra sovande, om man fäller upp popup-taket.

Dreamer Cap Coast
Dreamer Cap Coast, är fem meter lång och har plats för 4 sovande.

På plats finns även utställare inom teknik, tillbehör, media, campingar och medlemsklubbar för att berätta om och erbjuda sina produkter.

– Välkommen att besöka oss! Du kommer inte ångra dig, det blir en folkfest! avslutar Cecilia Östling, marknadsansvarig Tumbo. 

Taggad i: Mässa  Nytt i branschen