1. Hem
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. Två nya Bürstner på tour i sommar

Två nya Bürstner på tour i sommar

— 17/05-2023

I sommar är det premiär för två nya husbilar från Bürstner, en halvintegrerad med uppblåsbar alkov och en camper van med garage. Vill man se och uppleva dem live kommer de finnas hos olika handlare under sommaren.

Husbils- och husvagnstillverkaren Bürstner kommer i sommar att besöka olika handlare från småländska Bockara till Umeå och Luleå i norr med sina två nya husbilsmodeller, Lyseo Gallery TD och Eliseo C 644.

Lyseo Gallery TD

Här är husbilen parkerad och alkoven uppblåst.

Man har precis börjat med serietillverkningen av den prisbelönta halvintegrerade Bürstner Lyseo med uppblåsbar alkov. 

Man börjar med två modeller som är mindre än 7 meter långa. Mottot för den här nya modellserien är "Res smått. Lev stort". Bürstner berättar att husbilen har genomgående Thermo Floor-dubbelgolv och ett andra våningsplan tack vare den uppblåsbara alkoven. Alkoven anges även kunna blåsas upp på bara 90 sekunder med hjälp av kompressorluft och specialutvecklad luftkammarteknik. 

”Alkoven har motstått alla väderförhållanden. Vi testade från -30°C till +80°C, med spraydimma, med 1,5 meter snölast, i vindtunnel upp till 120 km/h rakt framifrån och snett från sidan. Upp- och nedfällning, liksom låsningen i nedfällt läge, fungerade klanderfritt och både luftbälgar och länkage var helt opåverkade. Jag är mycket nöjd, alla kriterier uppfylldes och vårt mål var nått. Med Lyseo Gallery TD kan man resa varje tid på året – i vind, regn, sol och snö.” säger Tim Niedick, utvecklingschef på Bürstner.

Eliseo C 644

Nya Eliseo C 644 med sin, enligt Bürstner, runda sittgrupp.

Camper Van-serien Eliseo har fått ett tillskott i nya modellen C 644. Det är en ny extra planlösning med rund sittgrupp i bakre ändan och en nedfällbar säng ovanför ett rymligt garage. Sittgruppen ska enkelt kunna omvandlas till en mysig säng i några få steg. Bordslösningen i fronten ska även vara ännu mer flexibel för att uppnå den enligt Bürstner klassiska hemkänslan.

Bürstner Summer Tours schema:

31 maj - 4 juni Hymercenter / Göteborg

7 - 11 juni Lidköpings husbilar / Lidköping

14 - 18 juni Maskincentrum / Bockara

29 juni - 1 juli Midnattssolsrallyt / Linköping

4 - 7 juli TB Bil / Norrköping

12 - 23 juli Upplands Bil & Fritidscenter / Knivsta

26 juli - 6 augusti Fritidsmetropolen / Umeå

9 - 13 augusti Stora Nolia/ Umeå

16 - 20 augusti Husvagnscenter / Luleå