Weinsberg CaraSuite Edition Scandic 700 ME - Funktionell och prisvärd Weinsberg

— 22/02-2021

CaraSuite Edition Scandic 700 ME. Det är namnet på en av Weinsbergs halvintegrerade och populära familjebilar. Vi lät prova modellen hos Lödde Husvagnar i Löddeköpinge.

Rejäl husbil som mäter 7,41 m

Weinsberg är ett anrikt tyskt husvagns- och husbilsmärke som sedan ett antal år tillbaka tillhör Knauskoncernen. Märket är lite av ett instegsmärke, eller budgetklass om man så vill, vilket man inte får någon känsla av när man stegar in i halvintegrerade CaraSuite Edition Scandic 700 ME. Här är det enkelt, klokt och smart, men också snyggt, lite halvlyxigt rent av – men framför allt funktionellt. Modellen är 7,41 m lång och anpassat för familjen och den skandinaviska marknaden (Truma värme, isolerad avloppstank och golvvärme på el).

Grundpriset är lågt, 750 000 kr, vilket är en av förklaringarna till dess popularitet. Det går naturligtvis att köpa till en massa extrautrustning, dvs större motor, automat, Alde vattenburen värme etc, men då sticker priset också iväg.

Bekväm familjebil

Traditionell dinett med rak tvåsitssoffa.

Bodelen är av traditionellt snitt. Rak tvåsittsoffa med ISOFIX-fästen för två barnstolar, svängbara stolar fram samt dinett. Soffbord med vridbar underskiva innebär bordsförlängning och gott om plats för hela familjen. Husbilar med den här planlösningen är vanlig i segmentet men också smart och väl genomtänkt.

I den här upplagan finns nedsänkbar taksäng (dropdownbed) som manövreras manuellt över sittgrupp samt höga långbäddar bak. Separerade hygienutrymmen, med dusch i den ena och toalett med handfat i den andra med dörravskiljare mot sovrum och vardagsrum.

Toaletten hittar man på fordonets vänstra sida.
Duschen är separat och finns på fordonets högra sida.

Inredningen och snickerierna är i ekfanér, textilerna går i vitt, brunt och grått. Allt är smakfullt komponerat tillsammans med gardinernas matchande nyans och färgsättning.

Manuellt nedsänkbar taksäng.

Litet kök

Kök med trelågig spis, rund diskho, två breda kökslådor samt överskåp.

Köksbänken är placerad bakom sittsoffan och har tre gashällar, diskho och kran med enhandsgrepp. I enheten finns två breda utdragbara lådor med softclose. Längst ner ytterligare ett utrymme med förvaringsplats. De många väggskåpen i loungen sväljer en hel del förvaring och ovanför det golvplacerade smala och höga AES-kylskåpet är det förberett med väggfästen för tv, vilket möjligen känns lite omodernt i dag. Ett ok kök, men jag saknar avlastningsytor för beredning av mat och dylikt.

Två sovrum

Bekvämt sovrum med höga långbäddar.

Modellen har plats för fem sovplatser. Utöver den fällbara taksängen i vardagsrummet finns även dinett. Med en enkel manöver sänks en bekväm dubbelsäng ner från i taket. ­Med avskild dörr till sovrum får man två separata sovrum – vilket är en bra familjelösning.

Längst bak i aktern finner vi det stora sovrummet med höga långbäddar. Väggskåp och näthållare runt om i sovrummet till förvaring. Vill man byta om i enskildhet är det bara att öppna toalett/sovrumsdörren vilken också funkar som avskiljare till loungen/vardagsrummet.

Höga långbäddar innebär stort garage (öppningsbart från två håll). I detta ryms nästan ett helt bohag. Lastvikten har dock sina begränsningar, max 415 kg!

Stort garage. In- och utlossning från båda sidor.

Fiat i fronten

Fiatkabin med 6-växlad manuell låda.

Bilen är byggd på Fiat Ducato och ekipaget har en totalvikt på 3 500 kg. Motorn är 2,3 l 130 hk multijet, Euro 6 HD. I grundutförandet är det manuell, 6-växlad låda som gäller. 16 tums fälgar i aluminium samt alla nya moderna säkerhetssystem som ESP, inkl. ASR, Hillholder etc.  som Fiat Ducato erbjuder.

Väljer man tillägg (mediapaketet) på 27 000 kr får man dessutom navigator, radio, backkamera och head up play. Priset hamnar då på anständiga 777 000 kr.

Plus

  • Anständigt pris
  • Nedfällbar taksäng
  • Separata hygienutrymmen

Minus

  • Begränsad lastkapacitet (vid 4 personer)
  • Avlastningsyta kök
  • Trådlös mobilladdning/fler USB-uttag

Fakta & specifikationer

Märke: Weinsberg

Modell: CaraSuite Edition Scandic 700 ME

Planlösning: Rak 2 -sittsoffa + dinette. långbäddar bak och elektrisk dropdown dubbelsäng i vardagsrum

Chassi: Fiat Ducato 3500 kg

Motor: 2,3 l Multijet 130 hk

L/B/H: 7,41 / 2,32 / 2,94 m

Totalvikt: 3 500 kg

Lastvikt: 415 kg

Värmesystem: Truma Combi 6 E

Färskvatten: 100 liter

Gråvatten: 95 liter

Drivmedel: Diesel

Bränsletank: 75 liter

Bältesplatser: 4

Sovplatser: 5

Grundpris: 750 000 kr

Pris testbil: 777 000 kr

Planlösningen för Weinsberg CaraSuite Edition Scandic 700 ME
Taggad i: halvintegrerat