1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. 10 saker som måste följa med på långresan med husbilen

10 saker som måste följa med på långresan med husbilen

— 28/02-2023
Rusta husbilen rätt för långresan.

Vissa saker är kanske självklara och är viktiga att ha med sig även på kortare resor. Andra saker kanske du inte hade tänkt på. Med tanke på att Min Husbil i Sverige har stor erfarenhet av husbilsresor korta liksom långa. Här kommer vår måste-följa-med-på-resan lista.

1. Läkemedel och mediciner så det räcker (och blir över)

Kanske det viktigaste att ha med sig på längre resor. Se till att ha med dig alla eventuella läkemedel som du använder och ta gärna extra med dig. Något paket alvedon kan också vara bra att ha med sig men tänk på att det finns läkemedel att köpa i samtliga länder så det är ingen panik om huvudvärkstabletterna blir kvar hemma.

 

2. Säkerhetsutrustning och första hjälpen

Många försäkringsbolag delar ut första hjälpen-kit som man ska ha i bilen. Brandsläckare, plåster och allt sådant som kan tänkas behövas. Utöver detta så bör du införskaffa en fönsterkross och bältesskärare. Se till så att sakerna ligger nära till hands. Som till exempel att sätta brandvarnaren i närheten av köket. 

 

3. Rätt kläder och rätt mängd kläder

Även om alla som åker husbil vet att det är enkelt att stuva in extra mycket kläder men faktum är att det ofta blir för mycket som stuvas in i husbilen och sedan blir det stökigt och skapar frustration mellan er (läs gärna vår artikel om hur ni håller sams i husbilen också). Ta med tillräckligt så ni klarar er men överdriv inte.

 

4. Bekväma stolar för mysiga utekvällar

Ifall du ska sitta ute mycket så är bekväma stolar ett stort plus. Självklart är det en fördel ifall de är små och inte tar mycket plats. Samtidigt så är bekvämligheten viktigare under en långresa. Det finns många alternativ att välja mellan så se till att provsitta och se till att du väljer rätt möbler för utekvällarna eller för stranden.

 

5. Slangkopplingar och egen slang

Att ha med sig en uppsättning med olika kopplingar är ett stort plus. I utlandet kan det vara andra kopplingar som behövs och då är det skönt att ha det med sig så det inte skapar problem. Att ha egen vattenslang med sig är också viktigt. Ibland är färskvattnet och tömning av toaletten kloss i kloss och då ska du ALLTID byta till egen vattenslang så du vet att det är rent vatten och att slangen inte varit i någon annans toalett för att sedan hamna i din vattentank.

 

6. Rätt utrustning i köket

Självklart går det att köpa till om du glömmer något som du behöver men samtidigt kan det vara skönt att inte behöva springa och leta i affärer i efterhand. Ifall du inte har en ugn i husbilen så är till exempel en Omniaugn ett väldigt bra alternativ som du kan ha med dig.

 

7. Rätt appar i mobilen

Se över alla dina appar som är husbilsrelaterade. Kanske har du några givna alternativ som du alltid använt och fortfarande har som hjälp när du är ute på en långresa. Men var inte rädd för att ladda ner lite nya alternativ och kolla på vad som är aktuellt i landet som du eventuellt ska till. Google Maps kommer du långt med men det finns bättre alternativ när du till exempel befinner dig i Tyskland.

 

8. Cyklar

Oavsett om du är ute och cyklar mycket i vanliga fall eller inte så är cykel ett väldigt bra alternativ att ha med sig i husbilen. På detta sätt är du inte beroende av att hitta en camping mitt i centrum utan kan stå lite utanför staden och cykla dit du ska. Välj mellan en vanlig cykel, elcykel eller en liten variant som går att fälla ihop.

 

9. Laminerad lapp med information på husbilen

Kanske inte livsnödvändigt men absolut en billig extra sak att tänka på. Skriv dina kontaktuppgifter med telefonnummer och sätt på husbilens rutor. Om någonting händer så har förbipasserande möjlighet att nå dig. Detta är extra viktigt om du lämnar bilen på en vanlig parkering under dagen.

 

10. Underhållning

Oavsett om du är en bokmal som läser eller en person som gillar sällskapsspel. Se till att ha med dig underhållning i husbilen som du kan ta till under regniga dagar eller när du vill ha lite tidsfördriv. Det finns en oändlig mängd med underhållning och det är viktigt att inte glömma det hemma utan ha med sig något som man gillar att göra.

Lästips 

10 misstag som många gör när de planerar husbilssemestern

Taggad i: Tips  Sverige  Europa  Övriga världen