1. Hem
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. Autohallen Husbilar förvärvar Albins Husbilar

Autohallen Husbilar förvärvar Albins Husbilar

— 12/01-2021

Autohallen Husbilar fortsätter att växa och nu i årsskiftet förvärvade de Albins Husbilar i Valskog. Det blir Autohallen Husbilars sjätte anläggning i Sverige.

Joakim Norberg, VD och ägare av Autohallen Husbilar

Företaget grundades 1991 och började med Mikael Albinsson som ägare sälja husbilar 2012 under namnet Albins Husbilar och har under åren utvecklats till ett bolag som omsätter över 150 Mkr med cirka 250 husbilar och husvagnar sålda per år av varumärken såsom Adria och Carthago men även Weinsberg och LMC samt begagnade husbilar av alla märken. Albins Husbilar är placerade i Valskog som ligger strax nordöst om Arboga. Albins husbilar behåller sitt väletablerade namn, men i regi av Autohallen Husbilar från januari 2021. Anläggningen drivs av Magnus Sand in i spetsen med för närvarande 10 anställda.

 - Vi är väldigt glada att få förvalta och bygga vidare på det fina företag som Albins Husbilar är säger Joakim Norberg, VD och ägare av Autohallen Husbilar och välkomnar samtidigt Albins Husbilars personal in i Autohallen-familjen. Albins blir vår sjätte filial med fullservice av hela husbi­len inklusive skadereparationer och lackering. Autohallen är med sina redan existerande 5 filialer i Sverige en av de större aktörerna på markna­den för husbilar med varumärken såsom Mclouis, Eura Mobil och Karmann Mobil, dessa märken kommer nu även finnas hos Albins Husbilar och blir ett bra komplement till deras nuvarande utbud. I början av året kommer Albins Husbilar ha dessa märken på plats för försäljning och beställning.

Som köpare av en husbil hos Autohallen och Albins ska ni känna er trygga i att ni får samma service hos alla våra anläggningar oavsett var ni köpt husbilen. Autohallen kommer med förvärvet av Albins omsätta cirka 500 Mkr och strax runt 1000 sålda fordon och etablerar sig därmed som en av de absolut största företagen på den svenska husbils­marknaden.

 - Välkommen in till oss för en trygg och bra affär med husbilar i alla prislägen där kundnöjdheten står i fokus, avslutar Joakim Norberg.