Blippa bilen på Circle K

— 22/04-2021

Nu slipper du plocka upp bankkortet och mata in koden när du tankar bilen. Circle K är först i världen med ett helt automatiserat betalsystem för tankning. Via en app i mobilen är det bara att börja tanka.

När du stannar vid bränslepumpen läser systemet av din registreringsplåt och rätt pump öppnas för tankning. Allt sker helt automatiskt så länge appen är installerad och du har mobilen i fordonet eller i fickan.

När du stannar vid bränslepumpen läser systemet av din registreringsplåt och rätt pump öppnas för tankning. Allt sker helt automatiskt så länge appen är installerad och du har mobilen i fordonet eller i fickan.

- Lösningen är lika enkel som genial och automatiserar hela betalningsprocessen när man tankar, något vi vet att många efterfrågat, säger Johan Söderberg, director fuel på Circle K och tillägger att önskan är att göra livet för kunden lite enklare:

- Att kunna blippa bilen på våra stationer är något vi är riktigt stolta över att kunna erbjuda.

Först med att "blippa bilen"

Konceptet heter helt enkelt ”Blippa bilen”. Mot slutet av april lanserades konceptet på ett 50-tal Circle K-stationer runt om i Sverige. Utrullningen av konceptet fortsätter i rask takt och beräknas vara installerat på Circle K:s samtliga 760 drivmedelsstationer under juni månad i år.

Bolaget är först i världen med att lansera konceptet på en hel kedja. Att det sker i Sverige, betonar Circle K, är ingen slump. Sverige ligger långt framme med digitala betallösningar och tekniskt kunnande.

I en förlängning finns planer på att utveckla ”Blippa bilen”, fortsätter Johan Söderberg:

- På sikt planerar vi att lägga till funktionalitet som exempelvis en spärr som skyddar mot att tanka fel drivmedel. Vi har fler idéer för smarta funktioner som kan adderas till appen, men i detta första skede ligger fokus helt på att underlätta flödet på stationen för kunderna.

Circle K Easyfuel app.
Appen Cirkle K Easy Fuel finns för både iPhone och Android.

Så här gör du:

  • Ladda ner appen Circle K Easy Fuel till din iPhone eller android.
  • Registrera ditt betalkort och ditt registreringsnummer.
  • Aktivera platstjänst och pushnotiser för appen.
  • Vid nästa tanktillfälle kan du blippa bilen.
Taggad i: Nytt i branschen