Campingrekord under påskhelgen

— 08/04-2021

Under påskhelgen sattes nya rekord för logiomsättningen på svenska campinganläggningar. På First Camps svenska destinationer ökade besöken med mellan femton och tjugo procent.

Fjolårets påskhelg var en stor besvikelse för många. Vi blev tillsagda att inte lämna den egna regionen och att färdas högst två timmars väg från hemorten. Detta satte naturligtvis sina spår i campinganläggningarnas besöksstatistik. I år hölls svensken i något lösare tyglar och många längtade efter ett  välbehövligt miljöombyte.

Överträffar rekordpåsken 2019

Redan för två år sedan – 2019 – såg First Camp en liknande ökning, men då ska man hålla i minnet att påsken inföll två veckor senare än årets påskhelg.

Johan Söör, First Camp
Johan Söör, VD, First Camp

- Många campare har verkligen längtat efter att kunna komma ut och campa och dessutom har vi inför 2021 investerat mycket för att skapa ännu bättre gästupplevelser på First Camps destinationer, säger vd Johan Söör och fortsätter:

- Vi hade dock inte vågat hoppas på så starka siffror och att vi skulle överträffa rekordpåsken 2019.

Lägre oro för smitta på camping

Inför årets påskhelg lades stor vikt på att minimera risken för smittspridning och tryggheten för gästerna har ökat betydligt. Enligt First Camps undersökningar i april 2020 svarade runt femton procent av gästerna att de kände stor oro för att bli smittade av corona-viruset i samband med campingvistelse. Motsvarande siffra i år ligger under en procent.

- Oavsett hur pandemin utvecklas under de kommande månaderna är camping en pandemisäker boendeform. Allt talar för att campingbranschen går en mycket ljus framtid till mötes, säger Johan Söör.

Taggad i: Nytt i branschen