1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. Dags för dansbandsveckan i Malung - Ett äkta paradis för husbilsåkare

Dags för dansbandsveckan i Malung - Ett äkta paradis för husbilsåkare

— 01/07-2022

Under vecka 29 förvandlas Malung till en enda stor dansbandsplats och camping. Besökarna flockas från när och fjärran för att få lyssna på musik och dansa under en hel vecka. Min Husbil har kollat upp vad ni behöver veta.

Här bjuds det upp till dans mellan campingfordonen

Dansbandsveckan i Malung

Veckan består till allra högsta grad av just dansglädje och totalt rör det sig om 82 dansband som kommer att förgylla scenen med sin närvaro.

-     Det finns två återkommande ord som vi alltid får höra om vecka 29 i Malung. Det första ordet är ”dansglädje” och det andra ”årets roligaste vecka”, säger Lars Bälter, kommunikations- och säkerhetsansvarig under evenemanget.

Veckan består till allra högsta grad av just dansglädje och totalt rör det sig om 82 dansband som kommer att förgylla scenen med sin närvaro. Vanligtvis rör det sig om cirka 100 000 besökare under veckan och det kommer till och med chartrade plan från Island med besökare som vill vara med under festligheterna.

-     Vi har besökare från alla de nordiska länderna så det är väldigt roligt. Vi ser helt enkelt till att ta hand om alla, säger Lars.

Trots pandemi har Dansbandsveckan i Malung varit aktiva - om än i annan tappning.

Livesändningar på Facebook

Under pandemin fick alla evenemang, mer eller mindre, läggas ner och det blev dansstopp även i Malung.

-     Vi löste det så gott vi kunde genom att bland annat ha livesändningar på Facebook så att vi ändå kunde erbjuda besökarna en trevlig vecka. Förra året hade vi också en sittande publik och erbjöd sex olika spelningar där vi släppte in färre människor än vad vi fick lov att göra.

Så även under pandemin har Malung hållit fast vid att vecka 29 är just deras vecka. I nuläget ligger de också över i biljettförsäljningen jämfört med år 2019 så det verkar lovande.

-     Bästa betyget är ändå när veckan närmar sig sitt slut. Då får vi höra att folk är ledsna för det dröjer ett helt år innan det är dags igen.

Det utlovas en vecka av dansglädje, mingel och ett tillfälle att träffas igen och umgås på bästa sätt.

Malung förvandlas till en stor camping

Det finns fortfarande plats på campingarna i staden. Troligtvis beror det på att Malungs camping öppnar åtta tillfälliga campingar under veckan. Totalt rör det sig om en sisådär 1 200 objekt.

-     Vår ordinarie camping har öppet. Utöver det så finns det fotbollsplaner och andra platser som blir tillfälliga campingar under Dansbandsveckan, säger Ann-Cristine Evaldsson, Campingansvarig på Malungs camping.

Hon berättar att det även är många andra privatpersoner, föreningar och företag som också öppnar tillfälliga campingar.

-     Hela Malung blir som en enda stor campingplats under vecka 29 och vi ser till att alla får plats.

Några av dansbanden som kommer

*  Engdahls

*  Streaplers

*  Perikles

*  Lasse Stefanz

*  Grönwalls

*  Vikingarna

För hela programmet - gå in på www.dansbandsveckan.se

Taggad i: Upplevelse  Tips  Sverige