1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. Fler saker att hitta på under hösten

Fler saker att hitta på under hösten

— 23/10-2022

I senaste numret av Min Husbil i Sverige kan ni läsa om hur ni kan få ut det mesta av hösten och där ni får förslag på vad ni kan roa er med. Här kommer ytterligare saker att hitta på när löven ändrar färg och vädret blir kallare.

8. Besök ett museum

Man kan hitta de mest udda klockor på Museo Do Relogio i Portugal.

Museer finns i alla städer och länder. Hitta något museum som du inte besökt ännu och gör slag i saken. Ifall du är intresserad av klockor så finns Museo Do Relogio i Portugal att tillgå. Faktum är att detta ställe är intressant även för den som inte har något större intresse för de tickande produkterna. På museet får du se en klocksamling inte utan dess like. Se allt från dyrgripar från världskända märken till gamla klockor som kan skapa lite nostalgi. Även om museet i sig inte är så stort så kommer du garanterat att spendera en hel del tid här.

Inträde kostar 2 euro och det är väl spenderade slantar.

 

9. Bygg en egen liten hundvalp

Att bygga en liten hund med plastklossar är svårare än man kan tro. Är du redo för utmaningen?

Ett höstnöje som garanterat kommer att lämna ett leende på dina läppar. Välj mellan olika hundraser och bygg sedan din egen lilla maskot som kan följa med i husbilen som sällskap. Även om kartongen som hunden kommer i är liten så innehåller den många delar och det kommer nog ta ganska så många timmar att bygga ihop den. Med på köpet får du en instruktionsbok som visar dig steg för steg hur du ska bygga den. Det är ungefär som att bygga lego fast bitarna är mindre. Detta är även ett bra sätt att roa barnen på såvida de inte är för små och riskerar att stoppa bitarna i munnen.

Läs mer: www.coolstuff.se

 

10. Läs en bra bok

Hitta din favoritbok att läsa i höst.

Utbudet på böcker är oändligt och idag finns även många appar som du kan använda för att lyssna på ljudböcker. Hitta en ny favoritförfattare och njut av sköna höstdagar i soffan. Håll utkik på campingen för många erbjuder ett litet bibliotek där du kan låna eller byta böcker. Om böcker ligger dig varmt om hjärtat så spana även in vår lista över böcker som har med campinglivet att göra. Eller varför inte köpa någon guidebok och planera inför kommande resor? Bara fantasin sätter gränserna.

Läs mer: 10 böcker att grotta ner sig i under hösten

11. Gå på bio

Ifall värdet tillåter så är utomhusbio ett väldigt trevligt alternativ.

Ifall värdet tillåter (kanske om du befinner dig på varmare breddgrader) så är utomhusbio ett väldigt trevligt alternativ. Om du befinner dig i ett kallt land så är en mysig biograf riktigt bra att tillbringa lite tid i. Det finns olika typer av biografer idag så hitta din favorit och boka en film som ni vill se. Ifall ni vill äta samtidigt som ni myser med en film så finns Roxy biografer i Sverige där maten serveras samtidigt som filmen rullar. Och glöm inte att köpa med er popcorn - ett måste för att få den riktiga biokänslan.

Läs mer: www.filmstaden.se

 

12. Börja vinterbada redan nu

Börja bada nu så kan det här vara en möjlighet senare i vinter

Trenden med vinterbad håller i sig och många väntar tills vintern kommit med att börja doppa sig i det kalla vattnet. Ett tips är att börja vinterbada redan i höst. På detta sätt vänjer du kroppen successivt och när snön väl ligger så är det inte riktigt lika jobbigt att hoppa i. Ida Carlsson på redaktionen är en van vinterbadare. Faktum är att hon badar minst en gång varje månad - året runt. Tjusningen med det? Till skillnad från övriga redaktionen som gärna väntar till sommaren så menar Ida att det är så uppiggande och att man får en sådan härlig känsla i kroppen efteråt. 

Läs mer i: min Husbil i Sverige nr 6 2019

13. Plocka svamp

Ta med dig en korg och en svampbok ut i skogen och leta efter svamp.

Hösten är den perfekta årstiden för skogspromenader och svampplockning. Det är dags att bege sig ut och förgylla måltiderna med olika typer av svampar. Se till att du har koll på att det är ätliga svampar som hamnar i korgen. Karl-Johan, trattkantareller och svart trumpetsvamp är bara några av alternativen som poppar upp i skogarna under hösten. Ifall du inte är en van svampplockare så följ gärna med någon som har erfarenhet så att du inte plockar någonting giftigt med dig hem. Det finns också en hel uppsjö med böcker som kan hjälpa dig på traven och där du får tips på hur du ska tillaga de olika svamparna.


14. Spela sällskapsspel

Välj mellan mer avancerade spel som 7 Gods eller enklare varianter som kortspel eller frågespel.

En favorit som fungerar året om. Ta fram ett sällskapsspel och roa dig. En rolig sak är att allt fler spel börjar tillverkas som går att spela även om man är själv. Välj mellan mer avancerade spel som 7 Gods eller enklare varianter som kortspel eller frågespel. Se till att spana in nummer 7 2022 som kommer ut den xx/xx för årets stora spel special där ni kommer få massor med tips på spel som är riktigt roliga. Och ni har väl inte missat att det finns en spelsida i varje nummer av magasinet?! Sällskapsspelen är här för att stanna helt enkelt och är en väldigt bra sysselsättning under hösten.

Taggad i: Upplevelse  Tips