1. Hem
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. Här kommer golfcamparna tillbringa semestern

Här kommer golfcamparna tillbringa semestern

— 12/05-2022

394 golfcampare delar med sig av sina sommarplaner och vilka deras favoritbanor är i en undersökning som gjorts på uppdrag av Golfamore Group (där bland annat Golfhäftet och OnTee ingår). Golfcamparna är golfare som bokar ställplats för husbil/husvagn eller stuga/rum på eller i direkt anslutning till en golfklubb.

En husvagn står på en gräsmatta med några träd och berg bakom sig. Till höger i bild anas en väg och en sjö.
Att stå på själva golfbanan med sin husvagn eller husbil är kanske inte målet, men att ha nära är viktigt för golfcampare.

I april i år har en undersökning bland svenska golfcampare på uppdrag av Golfamore Group genomförts för tredje året i rad.

80% planerar att golfcampa i år

Fler än 80% av de 394 respondenterna (golfcamparna) svarade att de planerar att golfcampa under året. Av det totala antalet golfcampare i undersökningen svarade 18% att de redan hade genomfört årets första golfcampning. 12% hade ännu inte bestämt vad de ska göra i sommar.

För 32% är planerna att golfcampa mer än tre veckor under året. För 17% är planerna mellan två och tre veckor och 40% har planer för att vara borta en vecka eller två. För resterande 10% är planerna några dagar.

Planerar rutt utifrån olika parametrar

64% av golfcamparna i undersökningen planerar sin rutt utifrån de banor som de vill spela medan för 39% är det vädret som styr och för 30% är det aktiviteterna utöver golfandet som avgör vart man reser. Prisvärdheten är viktigare än hur bra ställplatsen är när man väljer golfbanor att besöka.

Nästan alla, 99%, kommer att golfcampa i Sverige. Danmark lockar för 29% och 20% vill åka ännu lite längre ner, till Tyskland. Spanien är ett mål för 6% och för 5% är Norge i planerna.

Bokningen sker via telefon men de flesta vill boka online

Ungefär hälften av respondenterna bokar sin ställplats via telefon. 30% bokar via den aktuella golfklubbens onlinebokning och 14% via e-post.

På en flervalsfråga som gäller hur man helst skulle vilja boka sin ställplats svarar 46 % att de skulle vilja boka på en webbplats som samlar alla golfbanor med ställplats på ett ställe. Att kunna boka direkt via golfklubbens hemsida svarade 45% att det vore ett bra alternativ. 33% poängterar att de vill kunna boka online när som helst på dygnet oavsett bokningssätt.

Om man ser till antal unika respondenter som valt ett av de digital alternativen som önskvärt bokningsförfarande så vill 8 av 10 golfcampare som vill boka ställplats digitalt.

Samma tre golfklubbar i topp som 2021

Mariestads GK är en favoritbana för många.

I fritextfrågan om vilken som var ens favoritklubb omnämndes Mariestads GK, Emmaboda GK och Vinbergs GK flest gånger, precis som förra året. Töreboda GK och Brevikens GK är två nykomlingar på topp fem-listan!

”Vid vår golfbana i direkt anslutning till Vänern har vi utvecklat de optimala ställplatserna, Seaside vid sjökanten samt Greenside i anslutning till nians hål. Som en extra bonus ligger våra ställplatser på gångavstånd från Sandvikens badplats med sandstrand samt cykelavstånd till Mariestads centrum. Ställplatserna är utrustade med elanslutning för husbilar och husvagnar samt latrintömning, dessutom tillgång till dusch och toalett i klubbhuset dygnet runt.” berättar PG Johansson på Mariestads Golfklubbs Marknadskommitté.

Taggad i: Tips  Resenytt