1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. Mera Spa – På besök på ett spa i polska Sopot

Mera Spa – På besök på ett spa i polska Sopot

— 06/05-2022

Ett väldigt passande namn på ett spa i norra Polen. Mera spa vill ju vi alla ha eller?! När Min Husbil i Sverige besöker stället ligger fokus på bärnsten och dess krafter. Sopot är känt för sina bärnstenar och det finns att köpa överallt. Att gå på spa och få handmassage med bärnsten är en unik upplevelse.

Hotell i trä och stora glaspartier. Framför hotellet finns en lekplats och en uteplats med bord.
Mera Spa är inhyst på hotell Marriott.

Mera spa erbjuder olika behandlingar

För den som inte vill ha massage eller annan typ utav behandling så finns flera pooler och jacuzzis att tillgå tillsammans med olika bastutyper. Redan när du kommer innanför dörren till spaet så släpper dagens stress. Det är någonting speciellt med detta spa (som också är ett hotell). Beläget vid stadens vackra sandstrand kan det också vara värt att lämna bilen på campingen och lyxa till det med en övernattning. Idag är det dock dags för att ge händerna lite kärlek och få uppleva effekterna som bärnsten kan ge. Utöver behandlingar med bärnsten finns det också allt från aromaterapi och ansiktsbehandlingar till olika typer utav massage och yoga.

En stor sal med en trappa i bakgrunden. I förgrunden finns en sittgrupp med två höga fåtöljer och två lägre.
Kom in och känn dig som hemma.

Bärnsten för positiv energi

Namnet bärnsten kommer från tyskans ord brinna och betyder ”den brinnande stenen”. Det är fossiliserad kåda. Det sägs att den förmedlar varm, solig och vis energi som stimulerar kroppen genom att omvandla negativ energi till positiv sådan. Den ska också vara bra för självläkning. Denna bruna, gula eller rödaktiga sten med skiftningar är vanligt förekommande i smycken där den slipats och där de olika färgskalorna kommer till sin rätt. Däremot så är det inte lika vanligt att man får massage med bärnsten – någonting som Mera spa valt att förändra. Massage sker med någon form utav olja som har bärnsten i sig. Oavsett om du tror på bärnstenens krafter eller inte så är massagen en väldigt trevlig upplevelse.

Handmassage på Mera spa

Två vackra händer som är lite grönskimrande och har en fin lyster.
Efter en bärnstensbehandling skimrar huden och händerna är avslappnade.

Det har blivit dags att uppleva det som vi är här för – en handmassage med bärnsten. Rummet är väldoftande och musiken passar som den berömda handen i handsken. Massagen utförs med det perfekta trycket och konstigt nog så känns hela kroppen snabbt avslappnad även om det är fokus på händerna under denna behandlingen som vi valt. Oljan ger händerna en guldskimrande ton och efter massagen är till och med fingrarna avslappnade. Även armarna har fått sig en omgång och när det är dags att slappa vidare i loungen är det svårt att hålla ögonen öppna. Här serveras vatten av olika slag eller te för den som föredrar det. Bäst av allt är ifall du inte planerar att göra någonting resten av dagen utan bara tar det lugnt och insuper alla positiva energier som du fått här. Vi kommer tillbaka till husbilen och spenderar kvällen i lugn och ro. Utflykter och upptäckande får vänta till en annan dag.

I förgrunden syns ett bord med vattenkaraffer med citron och lime i en och myntablad i en annan. Glas står uppställda och här finns också en tekanna. I bakgrunden ser man ett stort fönster med vacker utsikt och framför det finns bekväma fåtöljer.
Efter behandling får du vila och fylla på med vätska.

Läs mer om Sopot i artikeln Polens riviera.

Taggad i: Europa  Spa  Polen  Upplevelse