1. Hem
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. Tour de France-vinnaren Tadej Pogačar stöds av Carthago

Tour de France-vinnaren Tadej Pogačar stöds av Carthago

— 11/05-2022

Att aldrig ändra ett vinnande koncept är ett motto som Carthago anammar genom att även i år stödja racercyklisten Tadej Pogačar med en husbil. Hans hemmabas för tävlingar i hela Europa blir en Carthago c-compactline. Överlämningen som ägde rum den 7 maj gav också alla på Carthagos slovenska monteringsfabrik i Odranci tillfälle att få cykla ihop med sin nationalhjälte.

Tadej Pogačar är redo för årets cykeltävlingar.

Två vinnare – Tadej Pogačar möter Carthago

Tadej Pogačar är för tillfället förmodligen världens mest framgångsrika racercyklist. Bland annat vann 23-åringen Tour de France 2020 och 2021. Slovenen med det vinnande sättet hade en mycket framgångsrik start på cykeltävlingsåret 2022: han tog förstaplatsen i UAE Tour och även på Strade Bianche och Tirreno – Adriatico vårklassiker. Stjärnan har mycket på gång med de båda stora evenemangen i Tour de France i juli och La Vuelta-turnén i Spanien kort därefter.

Marcus Kern, styrelseordförande för Carthago Management säger:
”Vi är glada över att den främsta racercyklisten förlitar sig på en husbil i toppklass från vårt företag. Cykling och husbilar har vissa saker gemensamt: Hård träning och precisionsarbete krävs för att få toppprestanda inom båda områdena.”

När det gäller Carthago är man också dubbel prisvinnare i omröstningen om "Årets Husbil 2022” i Tyskland.

En sportig husbil för cyklisten

Carthago c-compactline är lika välkonditionerad som den professionella cyklisten. Med en bredd på bara 2,12 meter har A-klasshusbilen en slimmad konstruktion och är lätt och energibesparande med sin superlätta konstruktion. Tack vare den låga ramen AL-KO, det fullfjädrade dubbelgolvet och det högstabila chassit från Liner-klassen klarar c-compactline även långa och krävande etapper.

Cyklister och deras följeslagare kan koppla av i den bekväma loungesittdelen, ladda batterierna med näring från det funktionella köket, ta en dusch i det praktiska tvättrummet och återhämta sig i sovdelen. Det finns gott om plats för cyklar i det rymliga bakre garaget. Kläder och utrustning kan placeras i de stora förvaringsfacken i vardagsrummet och dubbelgolvet på Carthago.

Gemensam cykeltur

Mer än 200 anställda cyklade tillsammans med Tadej Pogačar den sjunde maj i år.

När överlämningen av den nya husbilen skulle ske passade man på att ta en cykeltur av ett speciellt slag: Mer än 200 anställda cyklade tillsammans med Tadej Pogačar, Anton Fetscher, Carthago Groups tekniska VD, hobbycyklister samt framtidens racercyklister från "Pogi Team". Turen visade både de Carthago-anställdas entusiasm inom cykling och även deras höga motivation och solidaritet med företaget.

Sandra Županec, VD för Carthago d.o.o. avslutar:

"Vi är stolta över det faktum att Tadej Pogačar stannar ombord som en del av Carthago-familjen. Den enastående populariteten för det här evenemanget bland våra anställda på deras lediga helg är en bra indikation på graden av deras identifikation med toppidrottsmannen, som förkroppsligar samma värderingar som varumärket Carthago: lagspel, uppskattning och förtroende.”