1. Hem
  2. /
  3. Tävlingar
  4. /
  5. Tävla & vinn spel - 8 spel i potten

Tävla & vinn spel - 8 spel i potten

— 09/12-2021

Fyra olika spel - åtta vinnare

Vinn något av dessa spel

Gör så här:

Allt du behöver göra för att vara med och tävla är att svara på nedanstående tre frågor och skicka ditt svar till oss på tavling@mhis.se tillsammans med namn och adress. Vi vill ha ditt svar senast den 27 december. Vi lägger upp vinnare här på hemsidan den 28 december.

Vi lottar ut spelen slumpmässigt till 8 vinnare med rätt svar.

De fyra spelen du har chans att vinna ett eget exemplar av är: 

Eko MIG - Visste du att 99,9 procent av alla arter som har existerat på jorden numera är utrotade? EKO MIG är ett miljövänligt spel som skapats i samarbete med Complete Now, WWF och naturskyddsföreningen. Otroligt intressanta frågor som väcker både tankar och förståelse om vår planet. En riktig vinnare!

Till toppen - Har myggor tänder? Kunskap och skratt blandas genom utmaningar och frågor. Här måste man använda sig av kropp och knopp för att ta sig till bergets topp. Och svaret på frågan är faktiskt Ja. Myggor har tänder – sug på den!

Voff eller mjau - Stressnivån hamnar garanterat på en ny nivå när du ska hitta samma figurer på korten snabbast. Låter kanske inte så svårt men det är inte så enkelt. Ropa mjau om du ser samma och voff om du är säker på att det inte finns. Kul för alla åldrar.

Förklara, färdiga, gå Detta spel säljs exklusivt på Akademibokhandeln och erbjuder mycket roligt i ett litet format. Använd ord, ljud och ledtrådar för att ta ditt lag till förstaplatsen. Orden man inte får säga är roliga, annorlunda och okomplicerade. Oj vad det kan vara svårt att förklara ett enkelt ord!

Frågorna: 

  1. Vem är Sveriges Televisions julvärd i år?
    a. Carina Bergfeldt  b. Tareq Taylor c. Stefan Löfvén
  2. Var kommer Sankta Lucia ifrån enligt legenden?
    a. Syrakusa på Sicilien b. Calvi på Korsika c. Sassari på Sardinien 
  3. Vilket datum ska man senast lägga lutfisk i lut för att den ska hinna bli klar till julafton?
    a. Första advent b. Anna-dagen 9/12 c. Lucia-dagen 13/12 


Taggad i: Tävlingar